Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Guardian: Έλληνες πτυχιούχοι απελπισμένοι μεταναστεύουν στην Αυστραλία



Eικόνες των αρχών του αιώνα, με τη μαζική μετανάστευση Ελλήνων σε Αυστραλία θυμίζει σήμερα η κατάσταση στην Lonsdale Street
στην καρδιά της Μελβούρνης, όπου βρίσκεται η έδρα της ελληνικής κοινότητας.
''Μόνο που οι σύγχρονοι μετανάστες '', όπως σημειώνει άρθρο της Guardian στο διαδίκτυο, ''είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, με πτυχία σε ιδιαίτερα δύσκολους τομείς''.

Ο Bill Παπαστεργιάδης, δικηγόρος και πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας, περιγράφει την τραγική κατάσταση με περισσότερους ανθρώπους να φτάνουν με κάθε πτήση, έτοιμοι να εργαστούν οπουδήποτε, ο καθένας με μια σπαραχτική ιστορία... ''Πολλοί φτάνουν και είναι πραγματικά χαμένοι. Τους βάζουμε σε σπίτια εδώ στο κέντρο, συχνά 5-6 μαζί''...
Η ''έξοδος'' είναι μόνο ένα κομμάτι του δράματος που ζει η Ελλάδα αυτή την περίοδο, υπογραμμίζει το άρθρο, παραθέτοντας ορισμένα στοιχεία που σοκάρουν:
''Φέτος μόνο 2,500 Έλληνες έφτασαν στην Αυστραλία ενώ οι αρχές στην Αθήνα λένε ότι άλλοι 40,000 εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για τη δύσκολη διαδικασία της εγκατάστασης στην Αυστραλία''.
Η Αυστραλία αποτελεί πόλο έλξης για τους Έλληνες, αλλά φέτος μόνο 134 βίζες δόθηκαν σε Ελληνες, οι περισσότερες για οικογενειακούς λόγους. Παράλληλα δόθηκαν 102 φοιτητικές βίζες.
''Οι άνθρωποι λένε συχνά ότι δεν θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα'', λέει ο Παπαστεργιάδης. ''Τις προάλλες μιλούσα στο τηλέφωνο με έναν Έλληνα υδραυλικό ο οποίος εδώ και 8 μήνες είναι άνεργος, έχει τρία παιδιά και σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Την ίδια ημέρα έλαβα ένα γράμμα από καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών που επιθυμεί και αυτός να μεταναστεύσει με την οικογένειά του''.
Στην Αυστραλία, τονίζει η Guardian, το μαζικό αυτό κύμα μετανάστευσης έχει 'τρομάξει' τους παλιούς μετανάστες που έφυγαν από την χώρα το 50-60 λόγω των συνεπειών του πολέμου και της φτώχειας.
Το άρθρο τέλος κάνει λόγο για την πολιτική των κυβερνήσεων στην Ελλάδα, οι οποίες επί χρόνια αρνούνταν το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, αλλά και για την ελπίδα που διατηρούσαν αρκετοί 'παλιοί μετανάστες' να επιστρέψουν στην πατρίδα...
Τώρα με το σοκ της κρίσης στην Ελλάδα η επίδα αυτή έχει πια διαλυθεί, ενώ οι νέοι Έλληνες, ''στην πλειοψηφία τους μορφωμένοι και πολύγλωσσοι δεν έχουν πλέον δυνατότητα επιβίωσης σε μια χώρα που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση''...

mediagate.gr

Αύξηση 12,7% στο ρεύμα και κάθε έξι μήνες... το συζητάμε



Οι τελικές προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας βάζει φωτιά στην τσέπη μας καθώς ανεβάζει τα τιμολόγια σχεδόν 13%

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ η τιμή της μεγαβατώρας πάει απ' τα 68.78 ευρώ στα 78,65 για τη ΔΕΗ που σημαίνει ότι τα σπίτια θα πληρώνουν 89,8 κάθε μεγαβατώρα, 93,7 οι επαγγελματίες και τα υπόλοιπα τιμολόγια 77,9 ευρώ

Περίπου τον Ιούνιο η ΡΑΕ προτείνει (κάθε έξι μήνες είναι η εισήγηση) να γίνει αναπροσαρμογή των τιμολογίων.

Η αναπροσαρμογή θα γίνεται σύμφωνα με την εισήγηση της ΡΑΕ με βάση την εξέλιξη των τιμών χονδρικής. Σύμφωνα με την πρόταση, έως τις 15 Μαίου κάθε χρόνου η ΔΕΗ θα καταθέτει στη ΡΑΕ στοιχεία για την εξέλιξη του κόστους. Αν η διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο υπερβαίνει το 15 % (προς τα πάνω ή προς τα κάτω) τότε θα γίνεται αντίστοιχη αναπροσαρμογή των τιμολογίων από 1ης Ιουνίου. Αντίθετα, αν η διαφορά είναι μικρότερη από 15 % οι χρεώσεις θα παραμένουν ίδιες. Η ΡΑΕ αναφέρει μάλιστα ότι είχε διατυπώσει την ίδια πρόταση και για το 2011 αλλά δεν υιοθετήθηκε και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΔΕΗ θα παρουσιάσει πιθανώς εφέτος ζημιές

newsit

Έκοψαν το σήμα του ALTER(UPDATE)



Το ALTER δεν εκπέμπει πια.
Κάποιοι, άγνωστο ποιοι, έκλεισαν τους διακόπτες σε Υμηττό και Πάρνηθα με αποτέλεσμα να..
... μην μεταδίδεται πλέον η ανακοίνωση των εργαζομένων. Σύμφωνα με το star αυτή την ώρα πραγματοποιείται γενική συνέλευση των εργαζομένων για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
gossiptv

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Προχωρούν οι διαδικασίες πώλησεις του ποσοστού του ΟΤΕ στην Telekom Serbia


Οι διαπραγματεύσεις του ΟΤΕ με την Telekom Serbia για την πώληση του ποσοστού 20% που κατέχει στην εν λόγω εταιρεία έχουν προχωρήσει, αναφέρει ο Οργανισμός σε σημερινή ανακοίνωσή του. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε σχετικά κατά τη συνεδρίαση της 13ης Δεκεμβρίου 2011 και μετά την....





ολοκλήρωση των σχετικών εγγράφων αγοραπωλησίας αναμένεται να ληφθεί απόφαση για το θέμα αυτό.


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/12/telekom-serbia.html#ixzz1hBFX3W8w

ΓΕΝΟΠ: Οι αυξήσεις στο ρεύμα δεν θα τελειώσουν εδώ


Αντίθετη στην αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος, που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2012, δηλώνει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, τονίζοντας ότι οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν για ακόμη μια φορά τα "σπασμένα". "Οι καταναλωτές ως εύκολα θύματα καλούνται πληρώσουν....




μία ακόμη δυσβάστακτη αύξηση (την 11η μέσα σε δύο χρόνια) εξαιτίας των απαράδεκτων και καταστροφικών αποφάσεων της κυβέρνησης σε βάρος της ΔΕΗ" λέει η ΓΕΝΟΠ. Υποστηρίζει ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση εγκρίνει τις αυξήσεις που ζητά η ΔΕΗ, σε λίγους μήνες η διοίκηση της επιχείρησης θα αναγκαστεί και πάλι να ζητήσει αυξήσεις "γιατί η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι αναπόφευκτη".

Η τελική απόφαση για το ποσοστό της αύξησης στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος αναμένεται να ληφθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Η ΔΕΗ ζητά αύξηση της τάξης του 15%, ωστόσο η ΡΑΕ ενέκρινε ποσοστό αύξησης έως 12%, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος, από την πλευρά του, θα επιθυμούσε το ποσοστό αύξησης να είναι μονοψήφιο.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/12/blog-post_3358.html#ixzz1hBEoVHZo

Υπό χρεοκοπία η Alex Pak


Μια ακόμη μεγάλη λιανεμπορική αλυσίδα, η Alex Pak, αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να προστατευτεί από τις απαιτήσεις πιστωτών και προμηθευτών. Oπως γνωστοποίησε η διοίκησή της, την τελευταία δεκαετία έχουν....




πραγματοποιηθεί συνεχείς αυξήσεις κεφαλαίου ύψους 11 εκατ. ευρώ, ενώ ειδικά την περίοδο της κρίσης, την τελευταία τριετία, έγιναν αυξήσεις κεφαλαίου ύψους 5,6 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση αποδίδει τις δυσμενείς εξελίξεις για την εταιρεία αφενός στην κρίση και αφετέρου στις «απαράδεκτες πράξεις μικρής μερίδας προμηθευτών, οι οποίοι προεισέπραξαν και προσφράγισαν μεταχρονολογημένες επιταγές της εταιρείας πριν από τη λήξη τους».

Οι Βρυξέλλες πίνουν... ρακόμελο!


Να μια ευχάριστη είδηση που μας έρχεται από το εξωτερικό! Μπορεί οι Βρυξέλλες να γκρινιάζουν για τα τερτίπια στην Ελλάδα, το ρακόμελο ωστόσο το τιμούν δεόντως. Φέτος, η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά των Βρυξελλών και φρόντισε να μυήσει τους Βρυξελλιώτες στις γαστριμαργικές απολαύσεις....




της χώρας. Στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, που έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης, υπάρχουν περίπτερα, τα οποία προωθούν ελληνικά προϊόντα.

Μεταξύ αυτών και το ρακόμελο βέβαια, το οποίο φαίνεται ότι έχει μεγάλη επιτυχία! Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά βρίσκεται στο κέντρο των Βρυξελλών. Ξεκίνησε από τις 25 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 2 Ιανουαρίου.

Εκτός από το παζάρι, έχουν προγραμματιστεί και πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων. Υπολογίζεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες θα παρευρεθούν στο χώρο της Αγοράς φέτος.
nooz


Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/12/blog-post_4364.html#ixzz1hBDJdEeq

Ιταλικές «σειρήνες» για Νίνη


Πρόταση ύψους 3 εκ. ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια έχει στα χέρια του ο Σωτήρης Νίνης από την Ιταλική Πάρμα, ένα συμβόλαιο που από την πρώτη μέρα του νέου έτους μπορεί να υπογράψει.Σύμφωνα με την εφημερίδα Sportday, ο Σωτήρης Νίνης έχει δεχθεί....




ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση από την Πάρμα! Το συμβόλαιο του Νίνη με το Τριφύλλι εκπνέει στις 30 Ιουνίου και η Ιταλική ομάδα σκοπεύει να μην αφήσει πολλά περιθώρια στον Έλληνα διεθνή μέσο. 

Η πρόταση της Πάρμα είναι για τετραετές συμβόλαιο με απολαβές ύψους 3 εκ. ευρώ, ήτοι περισσότερα από 750.000ευρώγια κάθε χρόνο του συμβολαίου του, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2012.
pamesports.gr

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/12/blog-post_4589.html#ixzz1hBCtEPzp

Προσοχή: Μοιάζει, αλλά ... δεν είναι ίδιο!


Μαϊμού δίευρα έχουν διοχετευτεί στην αγορά - Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι καταναλωτές αλλά και επαγγελματίες, όπως ταξιτζήδες και περιπτεριούχοι
Προσοχή: Μοιάζει, αλλά ... δεν είναι ίδιο!

Ενημερώθηκε: 21.12.2011 // 14:12

Τα κέρματα που βλέπετε στη φωτογραφία μοιάζουν σαν να βγήκαν ... από το ίδιο "καλούπι"! Μια πιο προσεκτική ματιά, όμως, θα σας αποδείξει ότι μπορεί να έχουν το ίδιο μέγεθος και χρώμα, αλλά όχι την ίδια αξία!

Κι αυτό γιατί το ένα είναι νόμισμα των δύο ευρώ, ενώ το άλλο, κέρμα πανομοιότυπο με προέλευση τη Ρωσία. Τέτοια νομίσματα - κλώνους, καθώς και άλλα από την Τουρκία φαίνεται πως επιτήδειοι έχουν διοχετεύσει στην αγορά, εξαπατώντας επαγγελματίες, που πάνω ... στη βιασύνη, δεν αντιλαμβάνονται τις μικρές διαφορές!

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι αυτοκινητιστές και περιπτεριούχοι, αλλά και άλλοι επαγγελματίες που κάνουν συχνές συναλλαγές με κέρματα, καθώς είναι πολύ εύκολο να μην αντιληφθούν το "μαϊμού" - ευρώ!

Έκοψε τη μύτη και τα χείλη της 17χρονης γυναίκας του!


Ένας άνδρας στο νότιο Πακιστάν έκοψε τη μύτη και τα χείλη της 17χρονης συζύγου του την οποία κατηγορούσε ότι αφιέρωνε περισσότερο χρόνο στους γονείς της παρά στον ίδιο.

Η περίπτωση αυτή του ακρωτηριασμού μιας νέας γυναίκας δεν είναι μεμονωμένη αλλά υπογραμμίζει τη βία που υφίστανται οι γυναίκες σε πολλές περιοχές του Πακιστάν. Πριν από δύο χρόνια, ένα νομοσχέδιο που θα τιμωρούσε πιο αυστηρά τους δράστες αποσύρθηκε γιατί διαφωνούσαν τα θρησκευτικά κόμματα.

Το Σάββατο, στο απομονωμένο χωριό Καρκάνα, ένας άνδρας 22 ετών έκοψε τη μύτη και τα χείλη της γυναίκας του, Σάλμα Μπίμπι, και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

«Με χαστούκιζε αδιάκοπα. Μετά έφυγε και γύρισε με ένα ξυράφι. Ούρλιαζα από το φόβο μου αλλά μου έδεσε τα χέρια και τα πόδια και μου έκοψε τη μύτη και τα χείλια», είπε η νεαρή γυναίκα από το νοσοκομείο του Μουλτάν όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με την Σάλμα Μπίμπι, η τοπική αστυνομία αρνήθηκε να καταγράψει την καταγγελία της. «Θέλω δικαιοσύνη και αν δεν μου τη δώσουν θα αυτοπυρποληθώ μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο, δεν θα σταματήσω να μάχομαι μέχρι να τιμωρηθεί ο άνδρας μου για το έγκλημα που διέπραξε», τόνισε η νεαρή γυναίκα.

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί πριν από ένα χρόνο περίπου αλλά, σύμφωνα με το θείο της κοπέλας, καυγάδιζαν συχνά επειδή εκείνη περνούσε πολύ χρόνο στο πατρικό σπίτι της.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις και ενώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών κατηγορούν συχνά τις πακιστανικές αρχές ότι αφήνουν ατιμώρητους τους δράστες βίαιων εγκλημάτων σε βάρος γυναικών. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις «εγκλημάτων τιμής», ακόμη και από τους ίδιους τους γονείς των γυναικών.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τα πιο "καυτά" gadgets του 2012!



Κάθε Δεκέμβριο, λίγο πριν έρθει, δηλαδή, το καινούργιο έτος, οι φήμες σχετικά με νέα gadgets οργιάζουν.
Φέτος 16 είναι τα πιο «καυτά» που περιμένουμε να κάνουν την εμφάνισή τους. Το ερώτημα είναι -Θα τα πιάσουμε ποτέ στα χέρια μας ή θα μείνουν μόνο ως ιδέες. Το μέλλον θα μας το αποδείξει…

1. Nintendo Wii U
Για ακόμη μία φορά η Nintendo προσπαθεί να αναβαθμίσει τον κόσμο του gaming και συγκεκριμένα με μια κονσόλα, η οποία θα διαθέτει ένα πρωτότυπο χειριστήριο με μεγάλη οθόνη αφής, με σκοπό ο χρήστης να μπορεί να συνεχίζει το παιχνίδι του ακόμα και όταν κλείνει την τηλεόραση.
Αυτό το νέο Wii θα προσφέρει γραφικά σε ανάλυση 1080p , ενώ θα είναι συμβατό με τα παιχνίδια του προκατόχου του. Συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν έχει ακόμη γνωστή, όπως και η τιμή του, ωστόσο η Nintendo έχει ήδη αναφέρει ότι η νέα κονσόλα θα βρίσκεται στα ράφια των μαγαζιών μέσα στο 2012.
2. Google Ice Cream Sandwich
Τα πρώτα Ice Cream Sandwich (Android 4.0) κινητά τηλέφωνα έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους και αναμένουμε πολλά καινούργια μοντέλα μέσα στο 2012.
3. iPad mini
Θα παρουσιάσει η Apple ένα tablet 7 ιντσών μέσα στο επόμενο έτος; Το ελπίζουμε!
4. Νέα βελτιωμένα ultrabooks
Ξεχάστε πλέον τα notebooks. Τα ultrabooks είναι το μέλλον. Αυτά τα ελαφριά, λεπτά και εξαιρετικά γρήγορα laptops αναμένετε να κάνουν «θραύση» μέσα στο 2012.
5. Macbook επόμενης γενιάς
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η σειρές Macbook Pro και Air της Apple αναμένεται να ανανεωθούν πλήρως και να αποκτήσουν νέο design. Μπορεί το Macbook Air να γίνει ακόμα πιο λεπτό;
6. Νέα AirPlay προιϊόντα της Apple
Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε ακριβώς τι είναι το AirPlay της Apple, πρόκειται για μία ασύρματη υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες των «i-συσκευών» να διαχειρίζονται τα αρχεία τους, χωρίς usb και άλλα καλώδια. Γιατί λοιπόν να μην δούμε AirPlay ηχεία στο μέλλον και κυρίως σε μια λογική τιμή;
7. Kindle Fire 2
Το Kindle Fire, το νέο tablet της Amazon, έχει σπάσει ρεκόρ στις πωλήσεις και συναγωνίζεται το iPad. Φανταστείτε λοιπόν να δούμε ένα βελτιωμένο του μοντέλο μέσα στο επόμενο έτος. Μήπως να αρχίσει να ανησυχεί το iPad;
8. iPhone 5
Για όλους εσάς που περιμένατε το iPhone 5 μέσα στο 2011, πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα μέχρι το επόμενο έτος. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει, αλλά πλέον είμαστε σίγουροι ότι θα πρόκειται για iPhone 5.
9. Apple iTV
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple θα διεισδύσει στην αγορά των τηλεοράσεων μέσα στο 2012, και θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο που βλέπουμε τηλεόραση. Το μέλλον θα μας το αποδείξει…
10. iPad 3
Όλοι το περιμένουμε ανυπόμονα και τελευταία οι φήμες οργιάζουν. Φυσικά πρόκειται για το iPad 3, το οποίο αναμένεται να έχει βελτιωμένη οθόνη και καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, ενδεχομένως, θα το έχουμε στα χέρια μας.
11. PlayStation Vita
Η φορητή κονσόλα επόμενης γενιάς της Sony αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στις 22 Φεβρουαρίου του 2012. Θα διαθέτει δύο analog-sticks, οθόνη αφής και γραφικά παρόμοια με του Playstation 3. Όπως είναι λογικό, πρόκειται να σπάσει ρεκόρ πωλήσεων.
12. 4G smartphones και tablets
Περιμένουμε να δούμε αρκετά νέα 4G κινητά μέσα στο 2012 και γιατί όχι και ανανεωμένα 4G tablets.
13. Nook 2
Η εταιρία Barnes & Noble έχει ήδη κυκλοφορήσει το επιτυχημένο της Nook tablet και γιατί όχι να μην δούμε την ανανεωμένη του έκδοση μέσα στο επόμενο έτος.
14. Nikon D800
Η φωτογραφική μηχανή D700 της Nikon άλλαξε ριζικά τα δεδομένα στο χώρο της και μία βελτιωμένη έκδοσή της αναμενόταν να κάνει την εμφάνιση της φέτος, ωστόσο αυτό δεν έγινε. Να, λοιπόν, κάτι ακόμα που θα δούμε στο επόμενο έτος.
15. Canon 5D Mark III
Συνεχίζοντας στο χώρο των φωτογραφικών μηχανών, οι λάτρεις της φωτογραφίας περίμεναν φέτος την ανανεωμένη έκδοση της Canon EOS 5D Mark II, ωστόσο λόγω του τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία, η κατασκευή της κάμερας άργησε σημαντικά. Η εταιρία, όμως, υποσχέθηκε ότι μέσα στο 2012 θα την έχουμε στα χέρια μας.
16. Windows 8
Τα Windows 8 είναι το επόμενο μεγάλο βήμα που περιμένουμε από τη Microsoft, καθώς ήδη το Metro UI έχει τρομερή επιτυχία στα smartphones, Xbox 360 και tablets. Η beta έκδοση του λογισμικού αναμένεται μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ η τελική του έκδοση θα είναι διαθέσιμη για τους υπολογιστές στα μέσα του 2012

Έλληνας ο γηραιότερος χρήστης του Facebook ...



O γηραιότερος χρήστης του Facebook φαίνεται πως είναι ο Λεωνίδας Πανουτσόπουλος.

"Η αλήθεια είναι ότι είμαι γεννημένος το 1908 αλλά όχι ότι κρύβω χρόνια, απλά το Facebook δε μου επέτρεπε για κάποιο λόγο να επιλέξω ως χρονολογία γέννησης το 1908? Γιατί? Η τρίτη ηλικία δεν έχει δικαίωμα στα social network media?"

Αυτό γράφει στο προφίλ του ο κ. Πανουτσόπουλος που μετράει πάνω απο 990 "φίλους".

"Κολλημένος" με την τεχνολογία ο συμπαθέστατος παππούς έχει και e- mail και κινητό τηλέφωνο.

"Πάω να ξαπλώσω. Σας καληνυχτίζω και σας φιλώ όλους. Θα τα πούμε πάλι αύριο. Χίλια ευχαριστώ για την αγάπη σας" έγραψε αργά το βράδυ του Σαββάτου...

Πάντως με την ειλικρίνεια που διαθέτει ενημερώνει: "Όπως θα καταλάβετε, είναι λίγο αδύνατο να γράφω εγώ ή να χειρίζομαι αυτό το σύστημα. Για το λόγο αυτό, τα δισέγγονα μου, θα με ενημερώνουν και μέσω αυτών θα μπορώ να συμμετέχω".

Ποδαρικό με ηλεκτροσόκ



Νέα επιβάρυνση αναμένει τους καταναλωτές από 1ης Ιανουαρίου του 2012. Αυξήσεις φωτιά στο τέλος υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

Διαβάστε πόσα θα πληρώσουμε

Με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), από 1ης Ιανουαρίου του 2012, αυξάνεται το τέλος υπέρ των ΑΠΕ, που θα καταβάλλουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Η χρέωση διαμορφώνεται στα 5,99 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 1,95 ευρώ που ισχύει τώρα.
Αναλυτικά, ανά κατηγορία καταναλωτών, το τέλος ΑΠΕ διαμορφώνεται ως εξής:
* Υψηλή τάση 2,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 1,04 ευρώ),
* Αγροτική χρήση στη μέση τάση 2,29 ευρώ (από 0,74 ευρώ),
* Λοιπές χρήσεις στη μέση τάση 5,35 ευρώ (από 1,69 ευρώ),
* Αγροτική χρήση χαμηλή τάση 2,96 ευρώ (από 0,9 ευρώ),
* Οικιακή χρήση χαμηλή τάση 5,99 ευρώ (από 1,95 ευρώ) και λοιπές χρήσεις.
Σημειώνεται ότι στην εισήγηση του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας προβλέπονταν ακόμη μεγαλύτερες ανατιμήσεις, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί στο λογαριασμό των ανανεώσιμων πηγών, το οποίο - σύμφωνα με τη ΡΑΕ - στο τέλος του 2011 θα διαμορφωθεί στα 194,7 εκατ. ευρώ.
Το έλλειμμα προβλέπεται μεταξύ άλλων να καλυφθεί με την εκχώρηση μέρους των εσόδων από το τέλος υπέρ της ΕΡΤ που περιλαμβάνεται επίσης στους λογαριασμούς ρεύματος αλλά και με την επιβολή έκτακτου τέλους ύψους 2 ευρώ ανά μεγαβατώρα στη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή, για το οποίο το σωματείο "Σπάρτακος" της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα εξέφρασε σήμερα την αντίθεσή του.
Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να αποφασιστούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα ισχύσουν επίσης από 1ης Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται, ότι η ΔΕΗ έχει ζητήσει ανατιμήσεις τουλάχιστον κατά 15 % και η ΡΑΕ γνωμοδοτεί για μέση αύξηση 11% - 12%, ωστόσο, η τελική απόφαση θα ληφθεί από την κυβέρνηση και αναμένεται να περιλαμβάνει διαφορετικές επιβαρύνσεις ανά κατηγορία καταναλωτών και με κοινωνικά κριτήρια.

news247

Extreme Sports ή τα καλύτερα fail για το 2011; [video]


Θέλησαν να κάνουν κάποια extreme πράγματα αλλά δεν τα κατάφεραν και πολύ καλά! Δείτε τους σε ένα βίντεο αφιέρωμα.











Κάλαντα Κρήτης

Ω Έλατο

Βοιωτία: Στη φυλακή 6 από τα 13 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων



Ανάμεσά τους είναι ο αστυνομικός από τη Χαλκίδα και και δύο άτομα, που είχαν ηγετικό ρόλο, στις δύο εγκληματικές οργανώσεις που εξαρθρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Στερεά...

Ολοκληρώθηκε αργά χθες βράδυ σε Εισαγγελέα και Ανακριτή στη Λιβαδειά η απολογία των 13 συλληφθέντων από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς, για την συμμετοχή τους στις δύο εγκληματικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το LamiaReport, το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι 6 από τους 13 κατηγορούμενους. Μεταξύ αυτών είναι οι 2, που φέρονται να ήταν οι αρχηγοί, αλλά και ο αρχιφύλακας που υπηρετούσε στο Α.Τ. Χαλκίδας, ο οποίος κατηγορείται για απάτη και αρπαγή.

Οι υπόλοιποι 7 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με εγγύηση ενώ αναζητούνται ακόμα 4 μέλη.

Τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων είχαν στο ενεργητικό τους ένοπλες ληστείες, αρπαγές, απάτες, εκβιασμούς, διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, καθώς και υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας. Γενικώς δρούσαν ξεχωριστά αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είχαν... συνεργαστεί.

newsit

Εφαρμογή ασφάλειας για κινητά με Android



Άμεση αποστολή καταγγελίας σε περίπτωση παράνομου περιεχομένου

Μια νέα εφαρμογή, με την ονομασία SafeLine MOBILE, που αφορά κινητά τηλέφωνα με το λειτουργικό σύστημα Android, βοηθά τον χρήστη στην άμεση αποστολή καταγγελίας από τη συσκευή του, μόλις εμφανιστεί παράνομο περιεχόμενο, ιδίως σε σχέση με την παιδική πορνογραφία.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από τη SafeLine, τον επίσημο εκπρόσωπο της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου INHOPE (www.inhope.org). Η ελληνική ανοικτή γραμμή SafeLine, που ιδρύθηκε το 2003 και δέχεται καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου, συνεχίζει τη δράση της με την υποστήριξη του προγράμματος «Safer Internet» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ελληνική γραμμή SafeLine είναι το πρώτο μέλος του INHOPE που δημιουργεί μια τέτοια εφαρμογή καταγγελιών. Αφορμή της δημιουργίας αυτής της εφαρμογής υπήρξε η αποστολή καταγγελιών παιδικής πορνογραφίας από κινητά στο report@safeline.gr. 

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κατεβάσει δωρεάν την εφαρμογή από την ιστοσελίδα www.safeline.gr.

Μέσω της εφαρμογής SafeLine MOBILE, ο καταγγέλλων έχει τη δυνατότητα να αποστείλει ηλεκτρονικά καταγγελία από το κινητό του την στιγμή που συναντά το παράνομο περιεχόμενο. Η διαδικασία είναι εύκολη και φιλική προς τον χρήστη, ο οποίος μπορεί να επιλέξει την ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία βρέθηκε το παράνομο περιεχόμενο από το ιστορικό του λογισμικού πλοήγησης (browser) και να αποστείλει ανώνυμα την καταγγελία. Επίσης, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον καταγγέλλοντα να προσθέσει κάποιο σχόλιο στο ανάλογο πεδίο.

Με τη λήψη της καταγγελίας, η SafeLine θα την επεξεργαστεί και, αν κρίνει ότι είναι αναγκαίο, θα την προωθήσει στην Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών της χώρας προέλευσης του περιεχομένου, καθώς και στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την απομάκρυνση του παράνομου περιεχομένου

Η SafeLine υλοποιείται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ) και το Ελληνικό Όργανο Αυτορρύθμισης (Safenet) για το περιεχόμενο του Διαδικτύου και είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Δημόσιο: Έρχονται απολύσεις και μέσω Γιαννίτση


Το διαρθρωτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την εξυγίανση του Δημοσίου «προβλέπει και μείωση του κόσμου στο δημόσιο τομέα... μέχρι το 2015 κατά 150.000 άτομα: είτε συντάξεις, είτε αποχωρήσεις, είτε οτιδήποτε. Υποθέτω πως μέσα εκεί είναι και οιαπολύσεις... Δε νομίζω ότι βγαίνει η μείωση του Δημοσίου μόνον με τις συνταξιοδοτήσεις».

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, Τάσος Γιαννίτσης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη είχε πει πως μετά την αποτυχία της εφεδρείας«δεν έχουμε κανένα κόλλημα σε απολύσεις, όχι όμως όπως γίνονται σήμερα, αλλά ως αποτέλεσμα μιας μεταρρύθμισης στο κράτος, ύστερα από αξιολόγηση των υπαλλήλων».

Είναι προτιμότερο να φύγουν 30.000 από 500.000 άτομα

Μάλιστα, ο Τ. Γιαννίτσης έθεσε το, σκληρό, όπως είπε, δίλλημα:«Δεν είμαι κανένας που αρέσκεται να μιλάει για απολύσεις. Το θέμα όμως είναι αν, ξεπερνώντας το συναισθηματικό στοιχείο όταν μιλάμε για απολύσεις, θα πονέσουν 10-20.30.000 άνθρωποι και οι οικογένειές του και αν θα βρω τρόπο να τους στηρίξω στη διαδικασία αυτή ή αν οι επιπτώσεις θα είναι για πολύ μεγαλύτερο αριθμό. Για 100.000, 200.000, 500.000 ανθρώπους. Αυτό είναι ένα δίλλημα το οποία είναι εξαιρετικά σκληρό. Η θέση μου είναι ότι όσο κανείς μπορεί αν αποφύγει τις απολύσεις να το κάνει. Αλλά αν πρόκειται με το να μην το κάνει να βυθίζεται η χώρα, να βυθίζονται οι μισθοί, οι συντάξεις, η ανταγωνιστικότητα, όλα να βυθίζονται και να τελματώνονται, εκεί νομίζω θα βρεθούμε κάποια στιγμή στην ανάγκη να αντιμετωπίσουμε με πιο καθαρούς όρους αυτό το δίλλημα»

Παράλληλα χαρακτήρισε «οριζόντιο» και «αψυχολόγητο» το μέτρο της εφεδρείας: «Η εφεδρεία ήταν υποκατάστατο για τις απολύσεις προκειμένου να αποφύγουμε ένα πιο σκληρό μέτρο. Δεν απέδωσε. Πιστεύω ότι -καταρχήν- ήταν αναμενόμενο να μην αποδώσει. Δεύτερον, έχει να κάνει κανείς με ένα, από πολλές πλευρές, οδυνηρό θέμα, γιατί οι απολύσεις, η εφεδρεία έτσι όπως έγινε ήταν μια γραμμική προσέγγιση, η οποία έσπασε έντονα το ηθικό των δημόσιων υπάλληλων», υπογράμμισε.
aftodioikisi.gr

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος


Η 42η έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στις 2 Δεκεμβρίου και τις έκλεισε στις 12 Δεκεμβρίου. Η έκθεση που βάσει  εκθεμάτων, συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα αυτοκινητικά γεγονότα της χρονιάς, διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντροTokyo Big Sight.

 Αποτέλεσε μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες  να επιδείξουν τα καινούργια  φουτουριστικά μοντέλα τους. Πάρτε μια μικρή γεύση…

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.dinfo.gr/?p=51802#ixzz1h4Vgrjlt