Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Το Πεντάγωνο θέλει να βγάζει ρεύμα με φωτοβολταϊκά, αλλά η ΔΕΗ δεν... αγοράζει!


Το υπουργείο Αμυνας σχεδιάζει να ξοδέψει μερικές δεκάδες εκατ. ευρώ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών, αλλά λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.
Ο ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) δεν εγκρίνει οι Ενοπλες Δυνάμεις να είναι πωλητής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς «η υπογραφή σύμβασης πώλησης και αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προϋποθέτει την άσκηση εμπορικής δραστηριότητας από τον συμβαλλόμενο παραγωγό, καθώς και δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ της έναρξης άσκησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας».

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Τσιπούρες ξέφυγαν από εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών!


Αρκετοί ερασιτέχνες λάτρεις του ψαρέματος συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί σε παραλιακό τμήμα του Λιμανιού... αλλά και σε άλλες περιοχές κατά μήκος της λιμενικής ζώνης της Καλύμνου, για ψάρεμα τσιπούρας. Τσιπούρες διαφόρων ειδών, οι οποίες όπως μας πληροφόρησαν μάλλον λόγο των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην Κάλυμνο, ξέφυγαν από τις εγκαταστάσεις των ιχθυοκαλλιεργειών, αποτέλεσμα η είδηση να διαδοθεί τάχιστα και όλη η παραλιακή περιοχή κυρίως της κεντρικής μας πλατείας, να γεμίσει με ψάρια, αλλά και λάτρεις του ψαρέματος.

Είτε από την στεριά, είτε μέσα από τα καΐκια με δόλωμα από καλαμάρι, λόγο αυτής της εξέλιξης από τις ιχθυοκαλλιέργειες άρχισε η μάχη της τσιπούρας, και αρκετοί εξ αυτών έστω και με αυτόν τον τρόπο έβγαλαν τον επιούσιο... 
ypovrixio-kinigi.blogspot.com

Company News

Company News

Ελεύθερα τα Τιμολόγια του Ρεύματος από 30/6/2013


Eνάμιση χρόνο θα πρέπει να κάνουν υπομονή ΔΕΗ και αναλυτές καθώς στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προχθές στη βουλή, κλείνει οριστικά η «πληγή» των τιμολογίων για την επιχείρηση.

Συγκεκριμένα όπως προβλέπει το άρθρο 34 του πολυνομοσχεδίου με τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου, η σημερινή δυνατότητα του εκάστοτε υπουργού να ορίζει τα τιμολόγια στη χαμηλή τάση, δηλαδή για τους μικρούς και μεσαίους καταναλωτές, θα υφίσταται μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2013. Σημειώνεται ότι η απελευθέρωση των τιμολογίων στη χαμηλή τάση αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας με βάση τις προβλέψεις του μνημονίου. Ήδη στην κατεύθυνση αυτή έχουν απελευθερωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2012 τα τιμολόγια στη μέση τάση. Ωστόσο, για τη χαμηλή τάση έχει ληφθεί η μέριμνα, για «σταδιακό εξορθολογισμό των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας» και για αυτό το λόγο κρίθηκε αναγκαίο να διατηρηθεί η εξουσιοδότηση προς τον ΥΠΕΚΑ να εγκρίνει ο ίδιος τα τιμολόγια. Και βέβαια μπορεί η ΔΕΗ να επιθυμούσε από το 2012 να υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων ωστόσο στο νόμο που κατατέθηκε στη βουλή τίθεται χρονικό όριο στη μεταβατική περίοδο και η πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων τοποθετείται μετά από ενάμιση χρόνο. Όπως αναφέρει η σχετική διάταξη: «Τα τιμολόγια προμήθειας της ΔΕΗ για τη χαμηλή τάση μέχρι την 30/6/2013 εγκρίνονται μετά από γνώμη της ΡΑΕ με αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ, οι οποίες δύνανται να έχουν αναδρομική ισχύ».

Σημειώνεται ότι η απελευθέρωση των τιμολογίων ώστε αυτά να αντανακλούν τα πραγματικά κόστη της επιχείρησης, έχει τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της εταιρείας από το σύνολο των αναλυτών. Τελευταίο παράδειγμα η προχθεσινή έκθεση της UBS που υποστήριζε ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια δεν είναι αρκετές και διατηρούσε σύσταση sell. Στο ίδιο μήκος κύματος το πρόβλημα με τα τιμολόγια είχε απασχολήσει και την τελευταία υποβάθμιση της εταιρείας από την Standard and Poors. Όπως ανέφερε η έκθεση υποβάθμισης η βασικότερη πιθανή αιτία για αναθεώρηση της αρνητικής προοπτικής της εταιρείας θα ήταν μια αλλαγή στον τρόπο που καθορίζονται τα τιμολόγια: «απαιτείται να εφαρμοστούν οι αλλαγές των τιμολογίων όπως προβλέπεται από το μνημόνιο της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, που θα φέρουν σημαντικές αυξήσεις και επομένως αυξήσεις στα έσοδα για τη ΔΕΗ, ακόμη και μέσα στο 2012». Η S&P’s αναφερόταν πάντως αναφερόταν σε πιθανές εξελίξεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη ρευστότητα της επιχείρησης στο προσεχές 12μηνο ενώ η αλλαγή στα τιμολόγια θα γίνει στο 18μηνο από τώρα.

Είχε κάρτα, έφτιαξε πλαστές πινακίδες και δεν πλήρωνε διόδια


Περνούσε από τα διόδια χωρίς να πληρώνει αφού χρησιμοποιούσε αντίγραφο κάρτας ελεύθερης διέλευσης, που όμως... άνηκε σε άλλο αυτοκίνητο. Ο επιτήδειος 53χρονος οδηγός είχε φτιάξει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας με τον αριθμό που ανέγραφε η κάρτα και κάθε φορά που θα περνούσε από σταθμούς διοδίων έβγαζε τις δικές του, τοποθετούσε τις πλαστές και έκανε την διέλευσή του σαν κύριος. Χθες το βράδυ όμως, στις 00:30 περίπου, δεν στάθηκε τυχερός.

Ο υπάλληλος των διοδίων έλεγξε τα στοιχεία του αυτοκινήτου στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και διαπίστωσε πως οι πινακίδες κυκλοφορίας ανήκαν σε άλλο όχημα. Ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία, και περιπολικό του τμήματος Ασφαλείας Λαμίας κινήθηκε στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο, και μετά την έρευνα ο οδηγός ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.
lamiastar.gr

Φορτίστε τα πάντα με ένα ποτήρι νερό



Κατά τη διάρκεια της CES (Consumer Electronics Show) παρουσιάστηκε ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον φορτιστής 
που ακούει στο όνομα PowerTrekk system. Ο PowerTrekk μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε συσκευή με θύρα USB και λειτουργεί ακόμα και με βρώμικο ή θαλασσινό νερό.



Η κατασκευάστρια εταιρία Signa Chemistry σημειώνει ότι με το μικρό σύστημα παραγωγής ρεύματος που έχει ετοιμάσει, ο κάτοχος ενός κινητού τηλεφώνου χρειάζεται μόλις μια κουταλιά νερό για να μπορέσει μέσα σε 15 δευτερόλεπτα να φορτίσει την συσκευή του! Η ενέργεια που παράγεται είναι ανάλογη με αυτή τεσσάρων μπαταριών τύπου ΑΑ και μπορεί να προσφέρει έως και 10 ώρες ζωής στη μπαταρία της φορητής συσκευής.

«Ο φορτιστής PowerTrekk έχει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους συμβατικούς φορτιστές», δήλωσε ο κ. Björn Westerholm, εκπρόσωπος της εταιρείας myFC.

«Η παραγωγή υδρογόνου για την τροφοδοσία των κυψελών καυσίμου είναι άμεση και η φόρτιση δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες και η ηλιοφάνεια», συμπλήρωσε.

Τέλος ο φορτιστής αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά τον Μάιο ή τον Ιούνιο, με προτεινόμενη τιμή τα 199 ευρώ.



Himaira

Κινητό που μένει φορτισμένο για 15 χρόνια!


Τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός ότι όσες περισσότερες δυνατότητες προστίθενται στα κινητά,
τόσο λιγότερο κρατάει η μπαταρία τους...
Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων δίνουν αγώνα δρόμου για να καταφέρουν να δημιουργήσουν μπαταρίες ανθεκτικές για smartphones, με μεγαλύτερη διάρκεια.

Το SpareOne λειτουργεί με μια παραδοσιακή μπαταρία ΑΑ και οι κατασκευαστές του ισχυρίζονται ότι μπορεί να παραμείνει φορτισμένο μέχρι και 15 χρόνια.

Το νέο τηλέφωνο παρουσιάστηκε στην CES (Consumer Electronics Show) στο Las Vegas αυτή την εβδομάδα και έχει σχεδιαστεί ως ένα «εφεδρικό» τηλέφωνο που μπορεί να έχει κανείς στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου για έκτακτες ανάγκες.

Μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να παρέχει άμεση και γρήγορη πρόσβαση σε προεπιλεγμένους αριθμούς, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Αυτή η μονή μπαταρία, από την άλλη, προσφέρει χρόνο ομιλίας μέχρι και 10 ωρών.

Η συσκευή είναι επίσης σε θέση να μεταδίδει αυτόματα τη θέση της μέσω του mobile ID της, διαθέτει ενσωματωμένο φακό, ενώ στην συσκευασία περιέχεται και η AA μπαταρία της. Η τιμή του κινητού θα είναι μόλις 38 ευρώ.

Himaira

Αδιαβροχοποίησε το κινητό σου



Ναι μπορείς, και χωρίς θήκη!

Η τεχνολογία που κάνει το νερό «γατάκι»...

Ακόμα κι αν μετατρέψεις το smartphone σου σε φρούριο, βάζοντάς το σε μια από αυτές τις θήκες-τούβλα, προστασία από το νερό δεν πρόκειται να του παρέχεις. Ούτε βέβαια και η φανταστική ξύλινη θηκούλα που μόλις αγόρασες μπορεί να το σώσει από την επαφή με το υγρό στοιχείο...
Τι μπορεί; Το Liquipel! Δεν είναι θήκη, δεν μπασταρδεύεις δηλαδή το κινητάκι σου. Πρόκειται για μια «πανοπλία» από νανοϋλικά που χρειάζεσαι μικροσκόπιο για να τη διακρίνεις. Μην ξεγελιέσαι ωστόσο από το μικροσκοπικό της παρουσιαστικό, η αόρατη αυτή μεμβράνη κρατά τα ηλεκτρονικά κυκλώματα σε λειτουργία ακόμα κι αν πέσουν σε λίμνη!
Στείλ' τους τη συσκευή σου και θα εφαρμόσουν τα μαγικά τους, τη διαφανή επένδυση δηλαδή που είναι εκατομμύρια φορές λεπτότερη από μια τρίχα. Και θα νομίζεις πως πρόκειται για πανάκριβη τεχνολογία, γελιέσαι όμως και πάλι. Κοστίζει τύπου 45 ευρώ συν τα έξοδα αποστολής. Ευχαριστούμε επιστήμη!
https://www.facebook.com/sarotikoblogspot

Νεότερα για το αιματηρό πιστολίδι με καλάσνικοφ ληστών - αστυνομικών. Νεκρός ο ληστής.



Διαβάστε το όνομα του νεκρού ληστή 

Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών έπεσε, τελικά, ο δράστης της ληστείας, ο οποίος δε δίστασε να πυροβολήσει με καλάσνικοφ και να τραυματίσε αστυνομικό...

μετά από καταδίωξη, όπως μετέδωσε νωρίτερα το planet-greece.

Κατά τη διάρκεια της ένοπλης συμπλοκής με τους αστυνομικούς, τραυματιστηκε και ο ένας δράστης, ο οποίος με το καλάσνικοφ στα χέρια, αν και τραυματίας, προσπάθησε να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί γνωρίζοντας πως ήταν τραυματίας ξεκίνησαν εντατικούς ελέγχους σε όλη την περιοχή και μπόρεσαν να τον εντοπίσουν στις γραμμές του Προαστιακού, στην περιοχή της Πάχης.
Αν και τον κάλεσαν να παραδοθεί, εκείνος προτίμησε να ξαναπυροβολήσει.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν εκ νέου τα πυρά και τελικά ο δράστης έπεσε νεκρός.

Πρόκειται για τον Έλληνα σεσημασμένο για ληστείε, Διονύση Μαρόπουλο.

Μαζί του βρισκόταν μία γυναίκα, ελληνίδα, η οποία συνελήφθη νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πρώτης ανταλλαγής των πυρών και τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν στις 9.42. Οι κακοποιοί (ένας άνδρας και μια γυναίκα) εισέβαλλαν σε μίνι μάρκετ, στο Μεγάλο Πεύκο. Υπό την απειλή του καλάσνικοφ άδειασαν το ταμείο με τις εισπράξεις. Αμέσως μόλις έφυγαν, ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece μέσα από την αστυνομία, από το κέντρο διαβιβάστηκε προς όλα τα περιπολικά ότι οι ληστές διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο μάρκας Alfa Romeo. Στο 42ο χλμ της Ε.Ο. Αθηνών - Κορίνθου, οι αστυνομικοί περιπολικού εντόπισαν το αυτοκίνητο με τους ληστές κι επεχείρησαν να τους συλλάβουν. Όμως, οι κακοποιοί άνοιξαν πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ανταποδώσουν. Από τα πυρά έπεσε αιμόφυρτος ο συνοδός αστυνομικός του περιπολικού. Η σφαίρα τον χτύπησε στον αστράγαλο.

Ωστόσο, στο σημείο ήδη είχαν αρχίσει να σπεύδουν ενισχύσεις. Μετά από λίγο, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον έναν από τους επιβάτες της Alfa Romeo, που όπως απεδείχθη ήταν ελληνίδα. Ο συνεργός της είχε ήδη, αν και τραυματισμένος, ξεκινήσει το δική του ξεχωριστή διαδρομή, που τελικά τον οδήγησε στο θάνατο.

axortagos

cosmote greek statistics

Στο στόχαστρο οι μισθοί ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης



Σκληρές αναμένονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο, το οποίο θα περιλαμβάνει όπως όλα δείχνουν και περικοπές στα μισθολογικά του ιδιωτικού τομέα.
Στο στόχαστρο οι μισθοί ενόψει της νέας διαπραγμάτευσης



Σκληρές αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο, που θα περιλαμβάνει όπως όλα δείχνουν και περικοπές στα μισθολογικά του ιδιωτικού τομέα.

Το προανήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Λουκάς Παπαδήμος την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής, αν και κάλεσε πάλι τους κοινωνικούς εταίρους να συμφωνήσουν σε όσα πρέπει να γίνουν.

Η φράση πάντως του πρωθυπουργού ότι «είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές με τη συμφωνία και των δύο πλευρών, αντί κλειστές και περισσότεροι άνεργοι», δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας των κυβερνητικών προθέσεων, που αποτελούν κόκκινο πανί για τη ΓΣΕΕ, τους εμπόρους και τους βιοτέχνες.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Προειδοποίηση για παραπλανητικά email με δήθεν αποστολέα τη Microsoft


Η Microsoft Ελλάς εφιστά την προσοχή των χρηστών για τη διακίνηση spam email τα οποία ζητούν από τους παραλήπτες να αποκαλύψουν προσωπικά στοιχεία τους με πρόσχημα ότι έχουν «ανταμειφτεί» με κάποιο χρηματικό ποσό από την εταιρεία.
«Στόχος των συγκεκριμένων μηνυμάτων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων και όσα υποστηρίζονται στο περιεχόμενο αυτών σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» προειδοποιεί.
«Ένα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου πλαστού μηνύματος αποτελεί email, το οποίο αναφέρει παραπλανητικά ότι η Microsoft διενεργεί έρευνα επ' αμοιβή. Για τη συμμετοχή στην υποτιθέμενη αυτή έρευνα, οι χρήστες καλούνται να προωθήσουν το συγκεκριμένο μήνυμα στις προσωπικές τους επαφές, ενώ στη συνέχεια προτρέπονται να αποστείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία προκειμένου να λάβουν την υποτιθέμενη αμοιβή τους».

πηγή: in.gr

Όταν η πόλη της Ναυπάκτου ξυπνάει... [video]


Δείτε όμορφες εικόνες από το Κάστρο της Ναυπάκτου...











 
nafpaktosvoice.blogspot.com

Σούπερ καρτ από την Ferrari!


H Ferrari έχει κατασκευάσει ένα Go-Kart εμπνευσμένο από την ίδια την formula1. Η Go-Kart έρχεται με 43 εκατοστά σούπερ...
Slick X-treme ελαστικά, δύο πίσω δισκόφρενα, 7 ταχύτητες και ένα ηλεκτρονικό σύστημα για την παρακολούθηση της ταχύτητας. Θα κατασκευαστούν μόνο 29 αυτοκίνητα και το όχημα έρχεται εφοδιασμένο με άνετο σπορ κάθισμα και μαλακό οικολογικό δερμάτινο τιμόνι.



xsefoto.blogspot.com

Συνελήφθη υπάλληλος της ΔΕΗ για εκβιασμό



Για εκβιασμό συνελήφθη στον Πειραιά υπάλληλος της ΔΕΗ, που ζήτησε "φακελάκι" από αλλοδαπή για να μην βεβαιώσει ότι μετά από έλεγχο διαπίστωσε παρέμβαση στο μετρητή ρεύματος.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος υπάλληλος ζήτησε 1.800 ευρώ.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν 500 ευρώ και όταν πήγε να τα παραλάβει τον συνέλαβαν.
 

Επίθεση σε βουλευτές του ΠαΣοΚ στο μπαρ CUE


Λίγο μετά τις 10  σήμερα το βράδυ, μια ομάδα περίπου 15 ατόμων, εισέβαλε στο Bar Cue στο Παγκράτι όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση 70 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Οι νεαροί αρχιζαν να φωνάζουν: «Ποιοί είναι οι βουλευτές εδώ»; Μόλις εντόπισαν τους βουλευτές άρχισαν τις φραστικές επιθέσεις: «Θα το σκέφτεστε πριν βγείτε», «Τι έχετε κάνει στον κόσμο»; φώναζαν και πέταξαν γιαούρτια και αυγά. 
Οι βουλευτές αντέδρασαν ψύχραιμα και κατευναστικά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έσπασαν κάποια ποτήρια και πιατάκια και μετά ......

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

«Έκαναν φτερά» 64,5 δισ.ευρώ από τις τράπεζες σε δύο χρόνια


Περισσότερα από 64 δισ. ευρώ έφυγαν από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα από τα τέλη του 2009 μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2011, λόγω των επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν σταδιακά από τα 237,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009, στα 172,8 δις. ευρώ στο τέλος του Νοεμβρίου του 2011.

Ιδιαίτερα στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου 2011, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές της Alpha Bank, όπως αναφέρεται στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, η πτώση...

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Επίθεση και στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου [βίντεο]


 Πολίτες «τα έψαλλαν» στη βουλευτή Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου, όταν την εντόπισαν να βγαίνει από εστιατόριο της Λιβαδειά, χτες το βράδυ.
Περίπου πέντε πολίτες αποκάλεσαν τη βουλευτή ανεπιθύμητη, ενώ η επέμβαση ψυχραιμότερων έδωσε τέλος στο επεισόδιο.


Φραστική επίθεση στην Τσόνογλου στη Λιβαδειά από babisflou

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Μετά τους Ελληνες και οι Αλβανοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα


Ανήσυχοι είναι οι Αλβανοί στη βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι λόγω κρίσης ετοιμάζονται να γυρίσουν πίσω στη πατρίδα τους. Αυτό αναφέρει άρθρο του Economist το οποίο θα δημοσιευτεί στην έντυπη έκδοσή του στις 14 Ιανουαρίου.

Το δημοσίευμα ξεκινά περιγράφοντας μια χαρακτηριστική εικόνα: Αλβανοί μαθητές έξω από το σχολείο της Θεσσαλονίκης μιλούν ελληνικά καθώς δεν έχουν πάει ποτέ στη πατρίδα τους, ενώ οι γονείς τους........

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Εκτακτη Είδηση. Σταμάτησαν οι συζητήσεις για το PSI


Οι συνομιλίες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν κατάληξαν σε ένα συμπέρασμα την Παρασκευή και αναστέλλονται αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής (IIF) όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. 

«Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής ηγεσίας, η πρόταση που υποβλήθηκε… δεν έχει οδηγήσει σε μια εποικοδομητική.........

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...

Δείτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Στέλιο Ρόκκο (οι μεγαλύτερες επιτυχίες, φωτογραφικό



Πρόκειται για έναν από τους πιο αγαπημένους Έλληνες τραγουδιστές με χαρακτηριστική χροιά και ροκ προσωπικότητα.

Μακριά από σκάνδαλα και κουτσομπολιά, ο Στέλιος Ρόκκος ξεχωρίζει για κάποια από τα πιο σημαντικά τραγούδια των τελευταίων 20 χρόνων...Ακούστε τα!

Το δωμάτιο των 100 χιλιάδων δολαρίων



Άλλοι κοιμούνται στα παγκάκια και άλλοι κολάνε λεφτα στους τοίχους…μήπως τελικά η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι αρετή???

Διαβάστε λοιπόν τι έκανε αυτός ο καλλιτέχνης …
Όταν ο Hans-Peter Feldmann κέρδισε 100 χιλιάδες δολάρια ως βραβείο για την τέχνη που δημιουργεί, αποφάσισε να τα δώσει πίσω στην τέχνη με έναν μοναδικό τρόπο. Έφτιαξε λοιπόν το δωμάτιο των 100 χιλιάδων δολαρίων.

Όπως λέει ο ίδιος: Είμαι 70 χρονών και άρχισα να κάνω τέχνη τη δεκαετία του 50. Τότε τα χρήματα δεν υπήρχαν στον κόσμο της τέχνης. Οπότε για εμένα, τα 100 χιλιάδες δολάρια είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Για την ακρίβεια είναι φανταστικό. Έτσι θα ήθελα να δείξω την ποσότητα τους.




axortagos.gr

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Dimos Anastasiadis - An M' Agapas

Χάσατε τα κλειδιά σας; Ρωτήστε το iPhone!



Σε πρωτόκολλα ασύρματων δικτύων, χαμηλής ισχύος βασίζεται ο πομπός BiKN που προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει αυτόν τον μήνα. Η νέα αυτή συσκευή επιτρέπει στους χρήστες να συνδέσουν το iPhone τους με ετικέτες που αναλογούν σε διάφορα αντικείμενα ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να τα εντοπίσουν!

Το σύστημα χρησιμοποιεί μία ειδική RF-enabled θήκη μέσα στην οποία και τοποθετείται το iPhone 4/4S ή το iPhone 3GS. Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή BiKN από το App Store, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να αντιστοιχήσουν τα αντικείμενα που επιθυμούν και να ανακαλύψουν πόσο μακριά είναι το οποιοδήποτε «χαμένο» αντικείμενο, με εύρος αρκετών δεκάδων μέτρων.

Οι ετικέτες του, η καθεμία στο μέγεθος ενός σπιρτόκουτου, είναι επαναφορτιζόμενες και υποτίθεται ότι κρατάνε για αρκετές εβδομάδες. Από την άλλη, η εφαρμογή του iPhone δίνει μία ένδειξη τύπου ραντάρ για το πόσο μακριά βρίσκεται η εκάστοτε ετικέτα, ενώ και εκείνη δημιουργεί έναν ήχο για να σας βοηθήσει να την εντοπίσετε ακόμα πιο εύκολα.

Τώρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το εν λόγω σύστημα; Από ό,τι φαίνεται, δεν υπάρχει κάποιο όριο για τις εφαρμογές του, από το πιο απλό που είναι τα κλειδιά, μέχρι και στο κολάρο του κατοικίδιού, σε περίπτωση που αυτό έχει συχνές τάσεις φυγής!

Ωστόσο, ακόμα και οι θήκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ετικέτες ανεύρεσης, με την έννοια ότι εάν διαθέτετε δύο συσκευές τότε μπορείτε να συνδέσετε τις δύο θήκες και να βρίσκετε έτσι το ένα τηλέφωνο μέσω του άλλου. Τόσο οι θήκες, όσο και οι ετικέτες φορτίζονται μέσω micro USB, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ειδικές βάσεις ή μετασχηματιστές.

Το σύστημα θα πωλείται σε πακέτα με ένα ζευγάρι ετικετών με την αξία του να κυμαίνεται από 78 μέχρι 98 ευρώ, ενώ οι επιπλέον ετικέτες θα στοιχίζουν 40ευρώεκάστη. Το σύστημα μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 256 αντιστοιχισμένες ετικέτες ταυτόχρονα.


ΠΗΓΗ: techit.gr

Tις προφητείες του Παϊσιου ερευνά η CIA




Tις προφητείες του Παϊσιου ερευνά η CIA
Η CIA έχει ιδρύσει πριν από δώδεκα χρόνια ένα απόρρητο τμήμα αναλυτών που ασχολούνται με την ανάλυση των προφητειών από διάφορες θρησκείες και σε διάφορα μέρη του κόσμου...
Facebook Twitter
3:27 μμ
Διαβάστε περ