Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

"Ύπάρχουν λύσεις, υπάρχει και ο... Βγενόπουλος"!


Ο Δημήτρης Γόντικας είπε στους παίκτες του Παναθηναϊκού πως είτε θα παρθεί δάνειο 15 εκατομμυρίων ευρώ, είτε θα έρθουν οι Άραβες ή στο τέλος θα βγει μπροστά ο Βγενόπουλος!

Η επανάσταση ήρθε μια μέρα πριν...


Πριν ακόμα φτάσουν στο Σύνταγμα οι πορείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ήδη η Αμαλίας έχει τουλάχιστον 10 χιλιάδες κόσμο. 

Το twitter γίνεται δορυφορικό!



Μπορεί το Twitter να μην πλησιάζει σε μέγεθος το Facebook αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί μια πραγματικά ισχυρή παρουσία στο χώρο των social media.
Προσπαθώντας λοιπόν να επεκτείνει ή μάλλον να ενισχύσει ακόμη περισσότερο αυτή την παρουσία, ξεκινά συνεργασία με τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες δορυφορικών τηλεπικοινωνιών στον κόσμο. Πρόκειται για τις Iridium και Thuraya στόχος είναι οι χρήστες της υπηρεσίας να έχουν πρόσβαση στο Twitter όπου και αν βρίσκονται.
Βέβαια η συμφωνία δεν θα επιτρέψει απλώς στους Twitterers να κάνουν post ακόμη και αν έχει κοπεί το τηλέφωνο και κάθε σύνδεση με τον έξω κόσμο. Κυρίως θα δίνει τη δυνατότητα για άμεση ενημέρωση σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Ακόμη δηλαδή και αν κάποιος δεν μπορεί να επικοινωνήσει με άλλο τρόπο για μια θεομηνία, μέσω της υπηρεσίας θα μπορεί να βγάλει αμέσως την πληροφορία προς το κοινό.
ΠΗΓΗ: proho.gr 

Πανό στην Ακρόπολη


Δύο πανό στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης ανήρτησαν το πρωί του Σαββάτου μέλη του ΚΚΕ με σύνθημα «Κάτω η δικτατορία των μονοπωλίων της ΕΕ» γραμμένο και στα αγγλικά. Γύρω στις 8 το πρωί περίπου 50 άτομα, μέλη του ΚΚΕ, πήδηξαν τα κάγκελα και μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, όπου και ανήρτησαν τα δύο πανό.
www.enikos.gr

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους της Κοζάνης


Θα εφοδιάζονται από 20 σταθμούς φόρτισης.Δεκαπέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα τεθούν στην κυκλοφορία το επόμενο εξάμηνο στους δρόμους της Κοζάνης ενώ θα εφοδιάζονται με ηλεκτρισμό...

Πράσινο» αεροδρόμιο


Σημαντική μείωση της τάξης του 21% στις ετήσιες εκπομπές άνθρακα από τις δραστηριότητές του, πέτυχε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών...

O Chrome έρχεται στο Android


Όλως περιέργως ο Chrome, ο πιο γρήγορος browser που έχει ποτέ χρησιμοποιήσει κανείς δεν υπήρχε στο Android. 
Και λέμε όλως περιέργως γιατί τόσο το Android όσο και ο Chrome είναι «παιδιά» της Google. Και μάλιστα από τα πιο δημοφιλή.

Παρόλα αυτά οι χρήστες Android έπρεπε μέχρι τώρα να συμβιβαστούν με ένα κλώνο του. Γιατί μπορεί ο browser που έχει το Android να μοιάζει πάρα πολύ με τον Chrome - έχουν μάλιστα και ακριβώς το ίδιο V8 JavaScript engine- αλλά Chrome δεν είναι. Απέχει πολύ.

Ευτυχώς όμως ο browser είναι πια διαθέσιμος και για Android. Βέβαια προς το παρόν αναγνωρίζεται μόνο από τις εκδόσεις 4.0 και πάνω γεγονός που σημαίνει ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν θα μπορέσουν να τον χρησιμοποιήσουν. Επίσης ακόμη είναι σε έκδοση beta οπότε ίσως αντιμετωπίσετε κάποια ζητήματα σταθερότητας.

Μάλιστα η Google δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ακόμη και για μια έκδοση του Chrome για το iOS. Όπως είναι φυσικό όμως, θα περιμένει να δει πώς την ανταπόκριση του κοινού στις πιο «mainstream» εκδόσεις.

Παρουσιάστηκε η νέα μοτοσικλέτα της Crescent Suzuki


Τα χρώματά της παρουσίασε η ομάδα της Crescent Suzuki με τη νεα Suzuki GSX-R 1000. Πάνω στη σέλα της νέας μοτοσικλέτας θα βρίσκονται οι...
Hopkind και Camier για να διεκδικήσουν τον τίτλο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα SuperBike το 2012. 

Χορηγός τους θα είναι και η FIXI, καθώς και η Yoshimura που είναι και η εταιρεία που έχει αναλάβει τους κινητήρες της καινούριας μοτοσικλέτας.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Paul Denning, πιστεύει ότι η ομάδα του έκανε μια εξαιρετική δουλειά πάνω στη νέα GSX-R, ενώ θεωρεί ότι είναι η πιο προηγμένη μοτοσικλέτα που έχει αγωνιστεί ποτέ σε πίστα. Από την άλλη, η Yoshimura έβαλε όλη την τεχνογνωσία της στην εξέλιξη του κινητήρα.

Η αλήθεια για τα ιχθυοτροφεία στην Ελλάδα από την Google Earth


Δορυφορικές εικόνες του Google Earth, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εκτιμηθεί η χωρητικότητα των ιχθυοτροφείων...

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Βραζιλία: Καρναβάλι χωρίς αστυνομικούς, λόγω απεργίας


Ζητούν αύξηση μισθών - Στην Εθνοφρουρά και το στρατό η ασφάλεια
Βραζιλία: Καρναβάλι χωρίς αστυνομικούς, λόγω απεργίας
1
εκτύπωση  
 Οι αστυνομικοί του Ρίο ντε Ζανέιρο συμμετέχουν από το βράδυ της Πέμπτης στην απεργία που άρχισαν οι συνάδελφοί τους στο Σαλβαδόρ και την Μπαΐα ζητώντας αύξηση μισθών, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του Καρναβαλιού που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες.  Τα συνδικάτα των εργαζομένων της αστυνομίας, της στρατιωτικής αστυνομίας και της πυροσβεστικής του Ρίο υπερψήφισαν την απεργία, απορρίπτοντας την πρόταση βουλευτών για σταδιακή αύξηση των μισθών, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. «Από τώρα, η ασφάλεια είναι ευθύνη της Εθνοφρουράς και του στρατού», τόνισε ένας πυροσβέστης μιλώντας σε συγκέντρωση, που διήρκεσε πέντε ώρες, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Globo. Η απεργία στο Ρίο έρχεται μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν πριν από εννιά ημέρες τα μέλη της στρατιωτικής αστυνομίας στην Μπαΐα, με αποτέλεσμα ένα κύμα ανθρωποκτονιών, επιθέσεων και βιασμών. Συνολικά 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αυτές τις ημέρες, αριθμός διπλάσιος από το συνήθη μέσο όρο για αυτήν την εποχή.  
www.tovima.gr

Ο Καρατζαφέρης πηγαίνει στον Παπούλια για να αποσύρει τους Υπουργούς του?


 Αν και με τον Καρατζαφέρη κανείς δεν είναι σίγουρος με όσα λέει και κάνει .
Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί στις 12.30 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Εκεί θα του ανακοινώσει ότι αποσύρει τους Υπουργούς του από την Κυβέρνηση Παπαδήμου  αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει  την Κυβέρνηση

Έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι των μαθητών!


Απίστευτο περιστατικό σε σχολείο στην Κω

Ενημερώθηκε: 10.02.2012 // 08:40

Έπεσε το ταβάνι στο κεφάλι των μαθητών!
Παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα όταν έπεσε μεγάλο κομμάτι του επιχρίσματος της οροφής σε αίθουσα του 7ου Δημοτικού στην Κω.

Ευτυχώς στα θρανία που βρίσκονταν ακριβώς από κάτω δεν υπήρχαν μαθητές. Δεν υπήρχε κανένας τραυματισμός αν και κάποια κομμάτια βρήκαν τα παιδιά στα χέρια τους ή στα πόδια όταν έπεσαν κάτω.

Συνεργείο του δήμου, όπως δημοσιεύει η Ροδιακή, βρέθηκε στην αίθουσα για μία πρώτη εκτίμηση και θα προχωρήσει σε πιο σοβαρή μελέτη ενώ οι αίθουσες όλες στο πλαϊνό κτίριο του δημοτικού θα κλείσουν οριστικά με τους μαθητές να μεταφέρονται σε άλλες, μικρότερες, στο κεντρικό κτίριο.
www.cretalive.gr

«Δεν πλήρωσαν κανένα Φόρο οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. για το πολυτελές αυτοκίνητο τους!»


Μετά από επανειλημμένες Ερωτήσεις του Βουλευτού Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Ανατολάκη, έγινε γνωστό ότι το πολυτελές θωρακισμένο αυτοκίνητο του Δ.Ν.Τ. στην Ελλάδα, έχει απαλλαγεί από δασμούς, τέλος ταξινόμησης, φόρο πολυτελείας και ΦΠΑ! Αυτό σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. δεν χρειάστηκε να πληρώσουν πολλές χιλιάδες ευρώ στο Ελληνικό Κράτος. Βέβαια, το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι η.....
ασυλία αυτή είναι τυπικώς σύμφωνη με τον Νόμο και τις Διεθνείς Συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Δεν παύει όμως αυτό το γεγονός να φαίνεται προκλητικό στον Ελληνικό λαό, από τον οποίον το ίδιο το Δ.Ν.Τ. ζητάει περικοπή των εισοδημάτων του, δημοσιονομική πειθαρχεία, και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ανατολάκης Γεώργιος
Βουλευτής Β΄ Πειραιώς – ΛΑ.Ο.Σ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο Δήμος Ιωαννίνων επιστρέφει χρήματα πολιτών για «χαράτσια»


Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια όπου ο Δήμος Ιωαννίνων επιστρέφει χρήματα στους πολίτες.
Πέρα από τα ποσά τα οποία θα εισπράξουν άμεσα οι δικαιούχοι η κίνηση αυτή έρχεται να αποκαταστήσει τη νομιμότητα και την εντιμότητα που πρέπει να διέπει τη σχέση αυτοδιοίκησης- πολίτη όπως αναφέρει το epirusgate.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες από την Οικονομική Υπηρεσία...
θα επιστραφεί το ποσό των 82,9 χιλιάδων ευρώ, χρήματα που προκύπτουν από τις διορθώσεις που έγιναν στα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών και στην τιμή ζώνης.
Πρόκειται για τις πρώτες 902 περιπτώσεις για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, μετά την σχετική αίτηση που είχαν υποβάλλει. Από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ο έλεγχος συνεχίζεται καθώς συνολικά είχαν κατατεθεί 4.500 αιτήσεις.
http://kafeneio-gr.blogspot.com

Άνετη νίκη του Παναθηναϊκού




Αν και δεν έπιασε τα υψηλά στάνταρ απόδοσης του πρώτου αγώνα, ο Παναθηναϊκός δε δυσκολεύτηκε να νικήσει με 72-62 τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Ζ' ομίλου. Οι "πράσινοι" είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, ωστόσο ήταν καλύτεροι και επικράτησαν δίκαια της τουρκικής ομάδας για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.
Από το ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός έδειξε τις προθέσεις του και προηγήθηκε με 10-4, ενώ βρέθηκε και στο +12 (21-9) στο 8’. Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι ανέβασαν κι άλλο την υπέρ τους διαφορά που έφτασε τους 16 πόντους (29-13) και έκτοτε διατηρούσαν σταθερά διαφορά διψήφιου αριθμού πόντων. Οι Τούρκοι μείωσαν σε 38-27 λίγο πριν το ημίχρονο εκμεταλλευόμενοι την απουσία του Διαμαντίδη, ωστόσο οι "πράσινοι" έφυγαν για τα αποδυτήρια στο +13 (40-27).
Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και στο +19 (53-34). Στην τελευταία περίοδο, ωστόσο κατέβασε ταχύτητα επιτρέποντας στη Φενέρμπαχτσε να μειώσει σε 58-49 στο 33’. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν σερί 7-0 με το οποίο ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς.
Διαιτητές: Ζιεμπλίνσκι - Λοτερμόσερ - Σούλγκα.
Τα δεκάλεπτα: 24-13, 40-27, 58-43, 72-62.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 1, Μπατίστ 11 (1), Λόγκαν 2, Σάτο 9 (1), Τσαρτσαρής, 21 (1), Διαμαντίδης 8 (2), Βουγιούκας 9, Ν. Καλάθης 3, Κυρίτσης, Καϊμακόγλου 3, Γιασικεβίτσιους 5 (1).
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Σπάχια): Ούκιτς 13 (1), Τζέρελς 11, Τουρκσάν 5 (1), Ατσούρ 4, Βίντμαρ, Πεκέρ 5, Γκιστ, Σαβάς 8, Μπογκντάνοβιτς 15 (1), Πρέλντζιτς 1.
www.neakriti.gr

Το πρωτότυπο Kia Track'ster


H Kia παρουσίασε τις πρώτες εικόνες ενός νέου πρωτότυπου με την ονομασία Trackster που θα επιδείξει στην έκθεση του Σικάγο, ενώ αποκάλυψε και μερικά στοιχεία γι αυτό.

 
Το πρωτότυπο διαθέτει πίσω φωτιστικά σώματα τύπου LED, διπλές απολήξεις καθώς και εντυπωσιακός πίσω προφυλακτήρας.


To αμάξωμά του είναι τρίθυρο και θυμίζει πολύ τη σχεδιαστική φιλοσοφία του Soul. Το τετρακίνητο πρωτότυπο που θα δούμε στο Σικάγο θα έχει δίλιτρο τούρμπο κινητήρα, με ισχύ 250 ίππων.



(4troxoi)

Ο Ελληνας που έφαγε από Γερμανούς 21 εκατομμύρια ευρώ

Ο Ελληνας που "έφαγε" από Γερμανούς 21 εκατομμύρια ευρώ!Συνελήφθη χθες το πρωί στη Ρόδο, με Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης. Ο 44χρονος είχε δημιουργήσει στην Γερμανία σύστημα επενδύσεως κεφαλαίων, με τη μορφή πυραμίδας και είχε εξαπατήσει Γερμανούς επενδυτές, εισπράττοντας...
το ποσό των 21.000.000 Ευρώ!
Χθες το πρωί παρουσιάστηκε μόνος του μπροστά στους αστυνομικούς, οι οποίοι στη συνέχεια τον συνέλαβαν καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών, για απάτη.
  Ο 44χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου.
     Πηγή troktiko2

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ποιες επιχειρήσεις αποκρατικοποιούνται


Κάθε χρόνο το πρόγραμμα θα επικαιροποιείται και αν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι θα μπαίνουν νέα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση
Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων προβλέπει την πώληση των ΕΛΠΕ καθώς και των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ μέχρι το τέλος Ιουνίου
Πωλούνται ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, και ΕΥΑΘ μέχρι το τέλος Ιουνίου και στο δεύτερο μισό του έτους βγαίνουν οι προκηρύξεις για την αξιοποίηση κρατικών λιμανιών, αεροδρομίων και της Εγνατίας Οδού.
Τη δέσμευση αυτή αναλαμβάνει η κυβέρνηση μέσω του νέου μνημονίου, στο οποίο κατεβαίνει ο πήχης των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις στα 19 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Κάθε χρόνο το πρόγραμμα θα επικαιροποιείται και αν διαφανεί πως δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του, θα μπαίνουν σε αυτό νέα περιουσιακά στοιχεία προς πώληση.
Στο εισαγωγικό κείμενο η κυβέρνηση δηλώνει πως «παραμένει δεσμευμένη στα φιλόδοξα σχέδια για αποκρατικοποιήσεις και μεταφορά στοιχείων από τομείς ?κλειδιά? της οικονομίας σε πιο παραγωγικές χρήσεις μέσω ιδιωτικοποιήσεων και παραχωρήσεων που θα ενθαρρύνουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και θα στηρίξουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».
Ο στόχος για έσοδα 50 δισ. ευρώ παραμένει, χωρίς όμως να προσδιορίζεται ο χρονικός ορίζοντας μέσα στον οποίο θα επιτευχθεί. Πιο αναλυτικά στο κείμενο που τέθηκε προς συζήτηση χθες στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναφέρονται μεταξύ των άλλων τα ακόλουθα:
  • Εως το τέλος Μαρτίου όλα τα περιουσιακά προς αξιοποίηση στοιχεία του Δημοσίου θα μεταβιβαστούν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου πλην των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛΒΟ και ΕΑΣ, οι οποίες ενδεχομένως θα επιφέρουν απώλειες στο Ταμείο μέχρι να πωληθούν.
  • Τα ακίνητα θα μεταβιβαστούν στο Ταμείο από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.
  • Οι μετοχές που έχουν ήδη μεταβιβαστεί ή πρόκειται να δοθούν άμεσα θα έχουν πλήρη δικαιώματα ψήφου ώστε το Ταμείο να μπορεί να κάνει όλες τις αναγκαίες αλλαγές για την ιδιωτικοποίησή τους.
  • Το Ταμείο δεν μπορεί να «επιστρέψει» περιουσιακά στοιχεία πίσω στη γενική κυβέρνηση και αν δεν προχωρήσει μια πώληση, η εταιρεία είτε θα πωληθεί τμηματικά είτε θα εκκαθαριστεί.
Κώστας Τσαχάκης   www.e-go.gr


Νέα 48ωρη απεργία κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για Παρασκευή και Σάββατο


Την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας την Παρασκευή και το Σάββατο αποφάσισαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα σκληρά μέτρα του νέου μνημονίου τα οποία συμφωνήθηκαν στη μαραθώνια συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας.Κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν το πρωί της Πέμπτης υπάλληλοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, φορείς των οποίων την κατάργηση προβλέπει το μίνι Μνημόνιο.Επίσης, συλλαλητήρια διαμαρτυρίας οργανώνει σήμερα, Πέμπτη, σε διάφορες πόλεις της χώρας το ΠΑΜΕ.Ειδικότερα, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Αθήνα (17:30, Πεδίον του Άρεως), Πειραιά (18:30, πλατεία Κοραή), Θεσσαλονίκη (18:00, Άγαλμα Βενιζέλου), Πάτρα (18:00, πλατεία Γεωργίου), Ηράκλειο (19:00, πλατεία Ελευθερίας) και αλλού.Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται και την Παρασκευή στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία (Παρασκευή-Σάββατο), ως απάντηση στα νέα μέτρα.Στον ILO ο πρόεδρος της ΓΣΕΕΟ πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μετέβη στη Γενεύη, στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), καθώς η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει στον ILO, καταγγέλλοντας την ωμή παραβίαση των Διεθνών Συμβάσεων και ζητώντας την παρέμβασή του με κάθε μέσο και τρόπο ώστε να διασφαλιστούν όσα και διεθνώς έχουν συμφωνηθεί να νομοθετηθεί.Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την έλλειψη σεβασμού της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων καταγγέλλουν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στον υπουργό Οικονομίας, στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και στο γενικό διευθυντή του ILO η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία καθώς και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.
Από in.gr

Δράση των Αγανακτισμένων Μοτοσυκλετιστών Ελλάδας


Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας, χάρη στην συνεχιζόμενη προσπάθεια των μελών μας και την γενναιοδωρία των συμπολιτών μας συγκέντρωσαν ρούχα και παιχνίδια για τα μωρά και τα παιδιά... που φιλοξενούνται στο κέντρο βρεφών Μητέρα και την Κιβωτό του Κόσμου καθώς και άλλα ρούχα που θα δοθούν στους Γιατρούς του Κόσμου την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012.
Ρούχα, τρόφιμα και είδη μπεμπέ έχουν επίσης παραδοθεί σε οικογένειες που έχουν άμεση ανάγκη. 
Επίσης ρούχα και παπούτσια θα δοθούν στην Εθελοντική ομάδα Πράξεις Ζωής, στα πλαίσια της συνεργασίας μας μαζί τους, τα οποία θα παραδώσουν οι ίδιοι σε άστεγους και άλλες κοινωνικές ομάδες που τα έχουν ανάγκη.
Θα συναντηθούμε λοιπόν στις 9:30 στην Εθνική οδό στην έξοδο προς Λιοσίων (3 Γέφυρες) στην οδό Ανθυπολοχαγού Ρεγγούκου (βενζινάδικο BP).
Ευχαριστούμε όλους για την συνεχιζόμενη προσφορά τους! 

Ζήτησε στήριξη Καρατζαφέρη



Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Θερμό τετ α τετ είχαν σε διάδρομο της Βουλής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ.Γιώργο Καρατζαφέρης με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Νίκο Φωτόπουλο.
"Πρόεδρε θέλουμε να στηρίξετε τα αιτήματα μας", είπε ο κ. Φωτόπουλος στον κ. Καρατζαφέρη. "Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε" απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
www.real.gr

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

www.enikos.gr

Τα έκοψαν όλα από τον λαό, όχι όμως τις αποδοχές και επιδόματά τους!


Αποδοχές, επιδόματα και προνόμια των πολιτικών την ώρα που ο λαός πεινάει…
Την ώρα που οι Έλληνες βλέπουν να επέρχεται δραματική συρρίκνωση στο εισόδημά τους, με τα μέτρα-σοκ που θα φέρει το νέο μνημόνιο, οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο, δεν… ανησυχούν καθώς οι αμοιβές τους μένουν στα ίδια, υψηλά, επίπεδα.
Η σκληρή λιτότητα που έρχεται για εκατομμύρια εργαζόμενους φέρνει ξανά στο προσκήνιο τα προκλητικά προνόμια που απολαμβάνουν οι «300» της Βουλής.Ο ακριβής υπολογισμός των βουλευτικών αποδοχών είναι ιδιαίτερα δύσκολος και απαιτεί σύνθετες διαδικασίες, δεδομένου ότι το τελικό ποσό διαμορφώνεται από συνυπολογισμό σειράς παραγόντων.Ωστόσο μπορούμε, με επιφύλαξη, να προσδιορίσουμε σε περίπου 7.200 ευρώ το μέσο όρο των καθαρών αποδοχών ενός βουλευτή, στις οποίες βέβαια προστίθενται οι αποζημιώσεις για συμμετοχή στις επιτροπές, που είναι επί της ουσίας ένας αστάθμητος παράγοντας αφού συνήθως διαφέρει κάθε μήνα.Κατόπιν τούτων, παρουσιάζουμε μια λίστα με καθαρά ενδεικτικούς αριθμούς που όμως δίνουν μια γενική εικόνα για το ύψος των αποδοχών των εκπροσώπων μας στο κοινοβούλιο.- Η βασική αποζημίωση των βουλευτών είναι περίπου 5.700 ευρώ.
- Η συμμετοχή σε κάθε Επιτροπή αποζημιώνεται με περίπου 270 ευρώ.
Ο βουλευτής επίσης δικαιούται:- Επίδομα οργάνωσης γραφείου ίσο με το 20%, περίπου 1.150 ευρώ, εφ όσον εκλέγεται στην Αττική και με 25%, περίπου 1.450 ευρώ, αν εκλέγεται σε άλλη περιφέρεια.- Ατέλεια για τηλεφωνικές συνδέσεις (το πόσες εξαρτάται από την περιφέρεια που εκλέγεται) και μέχρι 13.500 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 1.100 ευρώ το μήνα.- Αποζημίωση εκπροσώπησης του κοινοβουλίου στο εξωτερικό ίση με το 1/20 της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή περίπου 1.150 ευρώ.
- Κινητό τηλέφωνο έως 250 ευρώ το μήνα.
- Αποστολή δωρεάν επιστολών μέχρι 1000 ευρώ μηνιαίως.
- Εξοπλισμός γραφείου (υπολογιστές, εκτυπωτές κλπ) έως 5.500 ευρώ (άπαξ, μετά την εκλογή)
- Οργάνωση γραφείου για τους βουλευτές Επικρατείας και των περιφερειών Α’ και Β’ Αθήνας , Α’ και Β’ Πειραιά, ποσό ίσο με το 20%της αποζημίωσης τους δηλαδή 1150 ευρώ και για τους βουλευτές των άλλων περιφερειών 25% δηλαδή περίπου 1.400 ευρώ.
- Για διαμονή σε ξενοδοχείο ή μίσθωση κατοικίας για τους βουλευτές της περιφέρειας ποσό 1.000 ευρώ.
- Έξοδα κίνησης στους βουλευτές Επικρατείας, Α’ και Β’ Αθηνών , Α’ και Β’ Πειραιά 450 ευρώ το μήνα, στους βουλευτές που οι περιφέρειές τους είναι κοντά στην Αθήνα 600 ευρώ, σε όσους είναι πιο μακριά 750 ευρώ και στους βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσων 1000 ευρώ το μήνα.
- 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής, για τους βουλευτές που εκλέγονται σε περιφέρεια πάνω από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
- Αυτοκίνητο που του χορηγεί η Βουλή με διαδικασία leasing.επίσης δύο υπαλλήλους που πληρώνονται από τη Βουλή, δύο αποσπασμένους από δημόσιες υπηρεσίες και ένα αστυνομικόΌσον αφορά τις συντάξεις:Δικαίωμα σύνταξης οι βουλευτές θεμελιώνουν στα τέσσερα χρόνια και το 55ο έτος της ηλικίας, για όσους έχουν θητεύσει στη Βουλή μέχρι το 1993. Για όσους είναι μετά το 1993 απαιτούνται τέσσερα χρόνια θητείας αλλά και το 65ο έτος της ηλικίας.Η βουλευτική σύνταξη ισοδυναμεί με το 25% της βουλευτικής αποζημίωσης που προσαυξάνεται μέχρι το 17ο έτος της θητείας, οπότε ο βουλευτής παίρνει πλήρη σύνταξη που αντιστοιχεί στο 80% της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή 4.350 ευρώ κατά προσέγγιση.Τονίζουμε και πάλι ότι όλοι οι αριθμοί είναι κατά προσέγγιση και στοχεύουν σε μια ενδεικτική απεικόνιση των βουλευτικών αποδοχών.
24wro

Χωρίς σχόλιο

www.enikos.gr

Παραίτηθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος


Αιφνιδίασε τους πάντες ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, ανακοινώνοντας ότι δεν μπορεί ως αρμόδιος υφυπουργός να υλοποιήσει τα μέτρα που αποφασίστηκε από τους πολιτικούς αρχηγούς να περιληφθούν στο νέο οικονομικό πρόγραμμα...

Κλείνει τα δημόσια ΚΤΕΟ ο Βορίδης


Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους o κ.Βορίδης στη Βουλή χαρακτήρισε παρωχημένα τα συγκεκριμένα Κέντρα και τόνισε ότι θα κλείσουν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια θα είναι η τύχη των εργαζομένων σε αυτά.
Σε ερώτηση αν θα προλάβει ο ίδιος να προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα όσα έχουν λεχθεί, σε περίπου δύο μήνες θα γίνουν εκλογές, ο Μ. Βορίδης απάντησε: «θα προλάβω».
Στην Ελλάδα λειτουργούν σήμερα 59 δημόσια ΚΤΕΟ και 130 Ιδιωτικά (ΙΚΤΕΟ), τα οποία φαίνεται ότι κερδίζουν τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, καθώς τηρούνται, σε μεγάλο βαθμό, οι ώρες των ραντεβού και γενικότερα το περιβάλλον είναι πιο σύγχρονο.
alterthess.gr

Και η Vodafone βγάζει τα λεφτά της από την Ελλάδα - Μετά τους Γερμανούς του ΟΤΕ


Μετά την παραδοχή των Γερμανών του ΟΤΕ για έξοδο των χρημάτων του Οργανισμού σε τράπεζες του εξωτερικού, έρχεται σήμερα ένας ακόμη πολυεθνικός τηλεπικοινωνιακόςκολοσσός να παραδεχθεί ότι εφαρμόζει ανάλογες πρακτικές.
Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Andy Halford, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, ανέφερε πως «κάθε απόγευμα» τα λεφτά από τις δραστηριότητες στην Ελλάδα και άλλες αγορές μεταφέρονται στη Βρετανία, καθώς η εταιρεία φοβάται τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους.
Παράλληλα, συμπλήρωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο τιμολόγησης σε διαφορετικό νόμισμα, εάν χρειαστεί...
Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι προ λίγων εβδομάδων η Vodafone επένδυσε ποσό 168,5 εκατ. ευρώ για επέκτασή της στην Ελλάδα.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών της Deutsche Telekom - ελέγχει, ως γνωστόν, τον όμιλο του ΟΤΕ - Kevin Kopp είχε αναφέρει ότι, εκτός από το κεφάλαιο κίνησης που καλύπτει τις τρέχουσες υποχρεώσεις, τα διαθέσιμα του ΟΤΕ βρίσκονται τοποθετημένα σε διεθνείς τράπεζες του εξωτερικού καθώς και σε ομόλογα του γερμανικού δημοσίου.
Ανάλογες πρακτικές ακολουθούν και άλλες μεγάλες πολυεθνικής που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στον χώρο της λιανικής και των τροφίμων. 
protothema.gr.

Νέο «χτύπημα» X. Κλυνν


Συνεχίζει να τα «χώνει» ο Χ. Κλυνν στους πολιτικούς και μέσω Facebook. Μετά τα χθεσινά πως ήταν δυνατό να μείνει αμέτοχος…
Διαβάστε τι έγραψε:

«Ρε ξευτίλες του κερατά, ρε άθλιοι υποκριτές της πιο άθλιας θεατρικής φάρσας, ρε ψευταράδες, ρε αδάκρυτοι, γιατί δεν κόβετε τα 300 εκατομμύρια από τις δικές σας συντάξεις; Από τα λεφτά που παίρνουν οι βουλευτές από τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής; Από την κατάργηση των κρατικών επιδοτήσεων στα κόμματα; ΑΠΟ ΤΑ 30 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ ΡΕ ΡΕΕΕ;»dela.gr
www.prionokor