Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Αλλάξτε κινητήρα στο Ι.Χ. σας και γλιτώστε φόρο


Έχετε αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού και πληρώνεται εκατοντάδες ευρώ στην Εφορία; Η λύση είναι απλή. Αλλάξτε κινητήρα.Έχετε αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού και πληρώνεται εκατοντάδες ευρώ στην Εφορία; Η λύση είναι απλή. Αλλάξτε κινητήρα.
Σύμφωνα με το νόμο είναι δυνατή η τοποθέτηση νέου κινητήρα του οποίου η πραγματική ισχύ και ο κυλινδρισμός δε μπορεί να διαφέρει παρά μόνο μέχρι 25%, σε σχέση με τα μεγέθη του αρχικού κινητήρα. Ωστόσο, ο κινητήρας θα πρέπει να αντικατασταθεί σύμφωνα με έγγραφη συναίνεση του εργοστασίου κατασκευής ή της επισήμου αντιπροσωπίας, που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το εργοστάσιο κατασκευής
Αν ο προηγούμενος κινητήρας του μοντέλου που έχει κάποιος στην διάθεσή του είναι πολύ μικρότερος από 25% τότε βάσει πάλι της νομοθεσίας ο κυλινδρισμός και η πραγματική ισχύς του νέου κινητήρα θα πρέπει να προβλέπονται από το εργοστάσιο κατασκευής του αυτοκινήτου για το συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου, ή να περιλαμβάνονται μέσα στα όρια κυλινδρισμού και πραγματικής ισχύος που προβλέπονται από το εργοστάσιο κατασκευής, για το συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου.
Ήδη ιδιώτες που έχουν αυτοκίνητο το μοντέλο του οποίου  κυκλοφορεί και με μικρότερο κινητήρα προχωρούν στη νόμιμη αντικατάσταση του κινητήρα τους μειώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας, ξεφορτώνονται την έκτακτη εισφορά, ενώ παράλληλα μειώνουν τα ασφάλιστρα, αλλά και την κατανάλωση καυσίμου.
 
24h NewsRoom

Στις ΔΕΚΟ οι μεγάλοι χαμένοι των μειώσεων


Οι συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ και του στενού δημόσιου τομέα είναι οι μεγάλοι χαμένοι από τις περικοπές στις συντάξεις... άνω των 1.300 ευρώ. Αυτό προκύπτει από τον αναλυτικό πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Ετσι, ενώ στο ΙΚΑ από τη μείωση των συντάξεων πλήττεται το 4,4% των συνταξιούχων, στο στενό Δημόσιο το ποσοστό φθάνει το 42% και για τις ΔΕΚΟ είναι ακόμη υψηλότερο.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ πλήττεται το 76,52% (το ποσοστό των συνταξιούχων που λαμβάνει σύνταξη πάνω από 1.300 ευρώ), στον ΟΤΕ (πρώην ΔΕΚΟ) το ποσοστό ανέρχεται σε 62,9% και στον ΗΣΑΠ σε 56,9%. Στον ΟΓΑ δεν υπάρχει επιβάρυνση, ενώ στον ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες) οι επιβαρύνσεις αφορούν το 9%.

Συνολικά θιγόμενοι είναι 380.506, δηλαδή 13,60% του συνόλου των συνταξιούχων κύριας ασφάλισης.

Παράλληλα ο κ. Κουτρουμάνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες μειώσεις συντάξεων με νέο Ασφαλιστικό το 2013, αν δεν υπάρξει σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας. Ο υπουργός Εργασίας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και είπε πως για να εξισορροπηθεί το σύστημα θα έπρεπε να γίνουν μειώσεις κύριων συντάξεων της τάξεως του 25% αντί του 12%.
lamiastar.gr

Ένας Κρητικός κάνει το καλύτερο σουβλάκι ... στη Νέα Υόρκη!

Ένας Κρητικός κάνει το καλύτερο σουβλάκι ... στη Νέα Υόρκη!
Αφιέρωμα στον καλύτερο γύρο σουβλάκι της Νέας Υόρκης κάνει η ιστοσελίδα «Dailys News» (εδώ) και φυσικά πίσω από αυτό δε θα μπορούσε να κρύβεται παρά ένας Ελληνας και μάλιστα Κρητικός. Το μαγαζί που λέγεται CHRISTOS GYRO AND SOUVLAKI βρίσκεται κοντά στη Madison Square Garden και ιδιοκτήτης του είναι ο Χριστόφορος Παρασχάκης, ο οποίος μετανάστευσε στην Αμερική από την Ελλάδα το 1972.

Η ιστοσελίδα υμνεί το τζατζίκι του μαγαζιού που γίνεται, όπως λέει, από γνήσιο ελληνικό γιαούρτι, αλλά και τον μπακλαβά που φτιάχνει καθημερινά η γυναίκα του ιδιοκτήτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ακουμπάτε το laptop στα πόδια σας!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ακουμπάτε το laptop στα πόδια σας!!
Σύμφωνα με ιατρική μελέτη από τους Επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βασιλείας, όσοι συνηθίζουν να τοποθετούν του φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για ώρα στα πόδια τους, κινδυνεύουν από σοβαρές δερματικές βλάβες όπως το σύνδρομο toasted skin syndrome. Πρόκειται για όψη διάστικτου δέρματος με σκούρες κηλίδες.
Δύο περιπτώσεις αποχρωματισμού στα πόδια.
Μία τέτοια περίπτωση είναι του 12χρονου Ελβετού (στην φωτογραφία) που από την παρατεταμένη χρήση του υπολογιστή πάνω στα πόδια του παίζοντας παιχνίδια κάθε μέρα για μήνες, παρουσίασε αποχρωματισμό του δέρματος στον αριστερό μηρό που φαίνεται ότι θα είναι μόνιμος.Η θερμότητα που εκπέμπει ο φορητός υπολογιστής μπορεί να φτάσει τους 52 βαθμούς Κελσίου, να δημιουργήσει αποχρωματισμό στο δέρμα, εγκαύματα και σε πολύ μικρό ποσοστό κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος.
Προβλήματα γονιμότητας
Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι η τοποθέτηση και χρήση των φορητών υπολογιστών στα πόδια, είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα γονιμότητας στους άνδρες, διότι η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει το σπέρμα.
Οι Δρ Ανδρέας Άρνολντ και Πίτερ Ίτιν του Νοσοκομειακού Πανεπιστημίου είπαν χαρακτηριστικά: «Δεν λέμε ότι όλες οι περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος συνδέονται με την χρήση φορητών υπολογιστών, αλλά για να είστε ασφαλείς, μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω σε μία βάση ή σε μία τσάντα, παρά απευθείας πάνω στα πόδια σας».

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2012 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ


Πολλές και ποικίλου ενδιαφέροντος είναι και φέτος οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Θηβαίων.
Τόσο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς όσο και την Καθαρά Δευτέρα υπάρχουν εκδηλώσεις όπου ο επισκέπτης δεν είναι απλός θεατής σε ένα ξενόφερτο καρναβάλι, αλλά μπορεί να συμμετέχει ενεργά σε ένα παραδοσιακό έθιμο γλεντιού και ξεφαντώματος με ελληνικό χαρακτήρα!
Τα κεράσματα κατά τη διάρκεια των εθίμων είναι δωρεάν, τόσο σε κρασί όσο και σε εδέσματα.
Το κυριότερο πλεονέκτημα είναι η εγγύτητα της πόλης στην Αθήνα, απέχει μόλις 86 χιλιόμετρα, με εύκολη πρόσβασή μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

Θήβα: Ο ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ
Κάθε χρόνο την Κυριακή της Τυρινής (τελευταία Κυριακή της Αποκριάς) και την Καθαρή Δευτέρα (πρώτη μέρα της μεγάλης νηστείας), τούτη την εποχή της άνοιξης, της βλάστησης και της γονιμότητας, εδώ και 200 χρόνια, στην αμπελοστεφάνωτη επτάπυλη Θήβα, πόλη πανάρχαιη και σεβαστή στην ιστορία και την παράδοση, πατρίδα του αμπελιού και του κρασιού, γενέτειρα του Βάκχου, σμίγουν τα προαιώνια στοιχεία της Διονυσιακής λατρείας με τη σύγχρονη χριστιανική πίστη, σ’ ένα πολυσήμαντο, λαϊκό έθιμο, το «ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ», που γίνεται σε τέσσερις γιορτινές μέρες. Την Τσικνοπέμπτη, την Κυριακή της Τυρινής, την Καθαρή Δευτέρα και των Αγίων Θεοδώρων.
Ο Βλάχικος Γάμος της Θήβας αποτελεί σατυρική παραλλαγή τέλεσης ποιμενικού γάμου και εμφανίζεται σαν αποκριάτικο έθιμο περί τα μέσα του 19ου αιώνα στην πόλη της Θήβας.
Ενσωματώνει με τρόπο θαυμαστό κατά τους λαογράφους, στοιχεία από έθιμα και συνήθειες των βλάχικων πληθυσμών που εγκαταστάθηκαν στη Θήβα (Βλαχομαχαλάς), μετά την κάθοδό τους από την περιοχή του Ασπροπόταμου της Πίνδου λίγα χρόνια από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, με στοιχεία της πανάρχαιας Διονυσιακής λατρείας που διασώζονται στις μνήμες των ντόπιων κατοίκων της Θήβας, γενέτειρας πόλης του Διονύσου.
Όλα θυμίζουν τον Διόνυσο… Το ομαδικό γλέντι, το μεθύσι, η πομπή, ο Πυρρίχιος χορός, τα φλάμπουρα με τα γαρυφαλλοστόλιστα πορτοκάλια, οι γκλίτσες (παραλλαγές των βακχικών θυρσών), η τσουχτερή σάτιρα, οι αισχρολογίες και τα πειράγματα, ο χορός και η ακατάσχετη οινοποσία, τα πηδήματα και οι κραυγές, ο πανούσης (αναπαράσταση του υπηρέτη) με το υπερμεγέθης ομοίωμα φαλλού και τα κουδούνια που κρέμονται στα σκέλια του, οι θεατρίνοι, που λέγονται και «γελοίοι» με την ιδιόμορφη φορεσιά τους (κατσάρια δεμένα στις άσπρες κάλτσες σαν αρχαία σανδάλια, με κλαριά κισσού στα κεφάλια τους) και τα καμώματά τους, ο χορός του «πεθαμένου», που συμβολίζει την ανάσταση της φύσης, τη νίκη της ζωής πάνω στον θάνατο, είναι λίγα από τα σημάδια που μαρτυρούν ότι τούτος ο «Γάμος», το πολυσήμαντο αυτό λαϊκό αφιέρωμα είναι κατάλοιπο της πανάρχαιας οργιαστικής Διονυσιακής λατρείας.
Οι Απόκριες στη Θήβα, λοιπόν, είναι μία πρωτότυπη, αυθεντική, ελληνική επιλογή για τον επισκέπτη, που δεν ζηλεύει τίποτα από τα καρναβάλια-κακέκτυπα, πιθανόν, των άλλων χωρών. Είναι Απόκριες γνήσιες, ποτισμένες από την Ιστορία της δικής μας χώρας και του δικού μας πολιτισμού, συνδεδεμένες άρρηκτα με την παραδοσιακή διασκέδαση, που δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει μια εμπειρία ζωής, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει χρήματα, στην δύσκολη συγκυρία που διάγουμε.
Συγκεκριμένα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να παρακολουθήσει αλλά να συμμετέχει στην αναβίωση του Βλάχικου Γάμου μέσα από τα δρώμενα των εορταστικών ημερών.
Την Τσικνοπέμπτη «πιάνονται» τα προζύμια για τον Βλάχικο Γάμο. Τα «μπουλούκια», οι παρέες δηλαδή των Βλάχων, συγκεντρώνονται το βράδυ στις ταβέρνες της πόλης μαζί με τους παρευρισκομένους και διασκεδάζουν μέχρι πρωίας με νταούλια και πίπιζες. Όλα προμηνύουν τις χαρές και τα μεθύσια που θα έρθουν.
Την Κυριακή της Τυρινής το μεσημέρι, οι «Καπεταναίοι» με τον Πανούση (υπηρέτη), το Φλάμπουρο και τα τοπικά όργανα, νταούλι και πίπιζα, φέρνουν βόλτα τα βλάχικα κονάκια και συναθροίζουν τα παλικάρια του «μπουλουκιού», τους Βλάχους,  Μακεδόνες και Λιάπηδες. Οι παρέες συγκεντρώνονται στον κεντρικό πεζόδρομο, την οδό Επαμεινώνδα και την πλατεία της Θήβας, με χορούς, τραγούδια και ασταμάτητο γλέντι και ποτό μέχρι αργά τη νύχτα.
Την Καθαρά Δευτέρα το πρωί… σκούζει ο «σκάρος» (εγερτήριο των Βλάχων, εωθινό). Κάθε «μπουλούκι» ανάβει τη φωτιά στην κεντρική πλατεία, στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα, και ψήνεται στη θράκα η «προπύρα», η πίτα της νύφης. Γύρω από την φωτιά τα παλικάρια χορεύουν τον Πυρρίχιο χορό. Γλέντι και ποτό μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, οπότε και οι παρέες συγκεντρώνονται στο γραφικό ξωκλήσι της «Αγιατριάδας» για φαγητό και για τις στερνές σκοτούρες της γαμήλιας «πομπής» και της τελετής του «γάμου».
 Όλοι μαζί οι Βλάχοι στρώνουν κοινό τραπέζι με νηστίσιμα φαγητά, τα οποία μοιράζονται μαζί με τους επίσημους καλεσμένους και όλο τον κόσμο των επισκεπτών και τσουγκρίζουν μαζί τους τα ποτήρια με την εκλεκτή ρετσίνα της Θήβας.
Στις 2 το μεσημέρι ξεκινάει η γαμήλια πομπή, με το ζεύγος ανεβασμένο σε άμαξα, την οποία σέρνουν διαλεχτά άλογα. Τα «μπουλούκια» και οι επισκέπτες ακολουθούν χορεύοντας και όλοι εύχονται στο ζεύγος «βίων ανθόσπαρτων». Η πομπή θα καταλήξει στον πεζόδρομο του Επαμεινώνδα, όπου είναι τοποθετημένες οι καλύβες των συμπεθέρων. Εκεί θα γίνει το «ξύρισμα» του γαμπρού και ο φημισμένος σκωπτικός διάλογος των δύο συμπεθέρων για το… «ελάττωμα» της νύφης. Κοινολογείται το μεγάλο μυστικό της νύφης και τελικά τα συμπεθεριά ξεδιαλύνουν τις διαφορές τους και συμφωνούν για τον γάμο των παιδιών τους.
Το γλέντι κορυφώνεται και τα νταούλια των Βλάχων που θα χορεύουν  θα ακούγονται μέχρι το πρωί της Τρίτης.
Το αποκορύφωμα του εθίμου είναι ο χορός του «πεθαμένου», προχριστιανικό κατάλοιπο, πανάρχαιος χορός που συμβολίζει το τέλος του Χειμώνα και τη γέννηση της ?νοιξης με την βλάστηση και την γονιμότητα.
Μετά από μία εβδομάδα, στην εορτή των Αγίων Θεοδώρων, η νύφη επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι για να επισκεφτεί τους δικούς της, και το γεγονός αυτό γίνεται αφορμή για νέα γλέντια χορούς.
Στη Θήβα λένε ότι κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα όλα αναγεννώνται και η φύση ανανεώνεται. Και βέβαια, οι Βλάχοι ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την ευχή: «και του χρόνου στο μέτρο!», που σημαίνει, του χρόνου, να μετρηθούμε και να μην λείπει κανείς!
Εκτός από το έθιμο που αναβιώνει στην Θήβα, περιφερειακά της πόλης πραγματοποιούνται και φέτος παράλληλες εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα, στο Καπαρέλλι Θηβών, την Κυριακή της Τυρινής το πρωί, τελούνται τα «Κιθαιρώνεια», με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, γαϊτανάκι, άφθονο φαγητό και κρασί για τους ντόπιους και τους επισκέπτες.
 Στα Βάγια Θηβών, την Κυριακή της Τυρινής και την Καθαρή Δευτέρα, στην πλατεία των Βαγίων, στήνεται «Το Γαϊτανάκι» από τη νεολαία και τους μαθητές των Βαγίων, ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί, τραγούδια και κούλουμα από το Σύλλογο Γυναικών Βαγίων και παραδοσιακοί χοροί από τους χορευτικούς συλλόγους Ασωπίας και Αγίας Τριάδος Βοιωτίας.
Στις Πλαταιές Θηβών, την Καθαρά Δευτέρα το πρωί, εορτάζεται η «Γιορτή της Φασολάδας» με ντόπιο κρασί και σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακή μουσική με τραγούδια και γαϊτανάκι .
Στο Λουτουφί Θηβών, την Καθαρή Δευτέρα το πρωί στήνεται γαϊτανάκι, ακολουθούν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, κούλουμα και νηστίσιμα εδέσματα για τους επισκέπτες.

Δωρεάν φάρμακα τέλος από 1η Μαρτίου!

Ξεκινά και πάλι σε λίγες ημέρες η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους των μεγαλύτερων ταμείων της χώρας, καθώς οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας διαμαρτυρόμενοι για τις υπέρογκες οφειλές σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση. 

Ειδικότερα από την 1η Μαρτίου οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τα Ταμεία τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.com

Ανοιχτά τα φαρμακεία και το Σάββατο

Μετά από απόφαση του ΣτΕ



Τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν και το Σάββατο, αλλά και το απόγευμα της Δευτέρας και της Τετάρτης, όπως έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, κάνοντας εν μέρει δεκτή την σχετική αίτηση που είχε καταθέσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. 
 
Με την ίδια απόφαση το ΣτΕ έκρινε ότι δεν αλλάζει τίποτα στο καθεστώς διανυκτερεύσεων και εφημεριών των φαρμακείων.
www.protothema.gr

Γλυτώνουν το "κούρεμα" επιδόματα και παροχές - Στα 351 ευρώ το επίδομα ανεργίας


ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ
Αποσυνδέονται από την μείωση του κατώτατου μισθού τα επιδόματα και οι παροχές που θα συνεχίσουν να υπολογίζονται με βάση το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, με τροπολογία που εγρκίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο και φέρνει στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης. Στα 351 μειώνεται, ωστόσο, το επίδομα ανεργίας.
Τροπολογία για την αποσύνδεση επιδομάτων που συνδέονται με το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, το οποίο μειώθηκε κατά 22%, κατατέθηκε σήμερα στο σχέδιο νόμου των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη.Σύμφωνα με την τροπολογία, μια σειρά παροχών, προσαυξήσεων σύνταξης, αλλά και εισοδηματικών κριτηρίων, θα υπολογίζονται με βάση το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, όπως ίσχυε στις 31 Δεκεμβρίου του 2011.Δεν θα υπάρξουν, λοιπόν, αλλαγές για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων, του ποσού προσαύξησης λόγω συζύγου στις περιπτώσεις συνταξιούχων με ποσό σύνταξης μεγαλύτερο του κατωτάτου ορίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στον υπολογισμό της πρόσθετης και της επικουρικής σύνταξης, στην εξαγορά του χρόνου ασφάλισης στους φορείς επικουρικής ασφάλισης, στον τρόπο αναγνώρισης της στρατιωτικής υπηρεσίας, του χρόνου γονικής άδειας και της συνταξιοδότησης άγαμων θυγατέρων.Το ίδιο ισχύει για τον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων για την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ των κατοίκων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων και την ασφάλιση των μελών αγροτικών συνεταιρισμών.Επίσης, για τον υπολογισμό της σύνταξης γήρατος και αναπηρίας των ασφαλισμένων στον Τομέα Ασφάλισης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς και της σύνταξης γήρατος και αναπηρίας των ασφαλισμένων στον Τομέα Ασφάλισης Φωτοειδησεογράφων και Εικονοληπτών Επικαίρων Τηλεόρασης του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.Με το μέχρι 31/12/11 ημερομίσθιο, θα υπολογίζεται η εξαγορά χρόνου ασφάλισης σε φορείς επικουρικής ασφάλισης και ο υπολογισμός του βασικού ποσού της σύνταξης του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), ενώ το ίδιο θα ισχύει και στις περιπτώσεις αναστολής της καταβολής της σύνταξης σε απασχολούμενους συνταξιούχους φορέων επικουρικής ασφάλισης.Υπενθυμίζεται ότι στα καταστατικά ορισμένων φορέων επικουρικής ασφάλισης προβλέπεται η αναστολή καταβολής της σύνταξης, εφόσον οι αποδοχές του απασχολούμενου συνταξιούχου, άνω των 55 ετών, από την εργασία του υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό, υπολογιζόμενο επί του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.Στην τροπολογία, δεν περιλαμβάνονται ορισμένα επιδόματα, όπως τα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας, τα οποία είναι συνδεδεμένα με το βασικό μισθό, και, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, θα εξεταστούν σε επόμενο χρόνο.Μέχρι τότε, το επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση τη μείωση του 22% και κατά συνέπεια θα μειωθεί από τα 460 ευρώ στα 361 ευρώ.
Πηγή:ethnos.gr

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Σε ιδρύματα δεκάδες κατασχεμένα μη επώνυμα προϊόντα


Δεκάδες κατασχεμένα είδη ένδυσης, υπόδησης αλλά και οικιακής χρήσης, απαραίτητα για την κάλυψη καθημερινών αναγκών, παρέδωσε σε ευαγή ιδρύματα της πόλης... ο δήμος Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, ζευγάρια παντόφλες, κάλτσες, γάντια, κασκόλ, φορέματα, παντελόνια, ζακέτες, μπουφάν, εσώρουχα, καθώς και παιχνίδια, κουζινικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης, τα οποία προέρχονται από κατασχέσεις, που με βάση το Ν.3377/2005,ΚΥΑ Κ1-1178/2007 παραδόθηκαν με απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 

Στο πλαίσιο αυτό η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα μαζί με στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το Σπίτι της Άρσις καθώς και τη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Άγιος Παντελεήμων. «Η Δημοτική Αρχή μερίμνησε για την παράδοση των κατασχεμένων προϊόντων που μπορεί να προέρχονται από μια παραβατική συμπεριφορά, αλλά ο νόμος μας επιτρέπει να τα διαθέσουμε για κοινωνικό σκοπό όταν δεν φέρουν επώνυμη ονομασία» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η Αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα και τα μέλη του κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά συνανθρώπους μας που διαμένουν στα κοινωφελή αυτά κέντρα στήριξης και να ενημερωθούν για τον τρόπο δομής και λειτουργίας τους.
thestival.gr

Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στο Σύλλογο «Φίλοι του Βιβλίου» (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Βιβλίου» για την εξαιρετική μουσική παράσταση που διοργάνωσαν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.
Ακολουθεί η επιστολή του κ. Δημάρχου:
«Κύριε Πρόεδρε. Αγαπητά μέλη του Δ.Σ.
Με την ευκαιρία της εξαιρετικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο σύλλογός σας το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, με θέμα «Τα Τραγούδια Διηγούνται Ιστορίες», θέλω να σας εκφράσω τις ευχαριστίες για την ενεργό συμμετοχή σας στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας και να σας συγχαρώ από καρδιάς για το έργο που επιτελείτε.
Παρακαλώ να μεταφέρετε τις ειλικρινείς ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια στον κ. Στεφανόπουλο Σωτήρη που επιμελήθηκε τα κείμενα, στην κα. Λεμονιά Κουτσοβασίλη και τον κ. Αλέκο Κωνσταντινίδη που αφηγήθηκαν τα κείμενα και στους μουσικούς κ.κ. Σταμάτη Μπρίκα, Νίκο Ασλανίδη και κα. Βενετσάνα Μαυράκη, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την παρουσίαση της αξιέπαινης μουσικής παράστασης του συλλόγου σας, προσφέροντας σε όλους μας μια βραδιά με τόσο γλυκά συναισθήματα.
Ο Δήμος Θηβαίων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης στις δράσεις σας, υποστηρίζοντας κάθε προσπάθεια για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ "ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ"


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ "ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ"

Τουριστικό Τρενάκι και πάλι στη Θήβα!


Την Κυριακή 26 και την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012, οι επισκέπτες και οι δημότες του Δήμου Θηβαίων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλες τις συνοικίες της πόλης των Θηβών, κάνοντας μια βόλτα με το «Τουριστικό Τρενάκι» που έρχεται και πάλι στην πόλη μας, με αφορμή τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Αφετηρία: Το Τουριστικό Τρενάκι θα περιμένει τους επιβάτες του έξω από το Σ.Φ.Ε. (οδός Λοξής Φάλαγγος) από τις 9:00 π.μ. μέχρι το βράδυ.

Τιμή εισιτηρίου: 2 ευρώ
www.thiva.gr

Ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας



Χωρίς προβλήματα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, καθώς μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου 25/2 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή 26/2 και την Καθαρά Δευτέρα με αρκετές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές κυρίως της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Πιο αναλυτικά:

Το διήμερο Παρασκευή 24/2/2012 και Σάββατο 25/2/2012 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:
- Η ηλιοφάνεια και οι λίγες νεφώσεις, που από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και από τα δυτικά θα πυκνώσουν.
- Η άνοδος των μεγίστων θερμοκρασιών στα επίπεδα των 17 – 18 βαθμών, αλλά και ο παγετός νωρίς το πρωί κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.
- Οι εξασθενημένοι άνεμοι που θα καθιστούν τις θάλασσες καλοτάξιδες.

Την Κυριακή 26/2/2012 αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια με:
- Βροχές που μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας και καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. 
- Πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. 
- Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.
- Ενίσχυση των ανέμων στο Βόρειο Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο.

Την Καθαρά Δευτέρα 27/2/2012 αρχικά θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορείνα αλλά και σε περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και του Βόρειου Αιγαίου με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα βελτιωθεί, και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά-νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν περαιτέρω πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη δημιουργώντας πιθανόν κατά τόπους προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του Αιγαίου. 

Σ. Βουγιούκας
Ε.Α.Α. Πεντέλη
Παρασκευή 24/2/2012  www.meteo.gr

ΔΕΗ : Προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού !!!

                                            
Η ΔΕΗ σας συμβουλεύει την Καθαρά Δευτέρα να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για σας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή. 

Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα σύρματα, τότε για την ασφάλειά σας:
 
• μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα,
 
• μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω στους πύργους ή σε στύλους της ΔΕΗ, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα. 

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:
 
• ειδοποιείστε τις βλάβες της ΔΕΗ ή 

• το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. 

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα χαρταετών, η ΔΕΗ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Μονάδες της ανά την Ελλάδα. 
www.dei.gr

Αφίσα 2012

Η ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων


Αυτή είναι η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος των ανεξάρτητων Ελλήνων.
Διαβάστε την..
 

Παραδόθηκαν 365.000 πινακίδες...κι ακόμη μετράνε!


Έως την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2012, περισσότεροι από 365.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας... 
των οχημάτων τους προκειμένου να γλιτώσουν από τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορία, αλλά και τα πολύ υψηλά τεκμήρια διαβίωσης.
Οι καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας έσπασαν κάθε ρεκόρ καταγράφοντας αύξηση 114% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010 όταν κατατέθηκαν 170.000 πινακίδες. Τέλος, σε σχέση με το 2009 η αύξηση στις καταθέσεις πινακίδων ανήλθε σε 63,6% καθώς τότε τα «πράσινα τέλη» οδήγησαν σε προσωρινή ακινησία 210.000 οχήματα.
Μέσα σε 3 χρόνια 745.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους τη στιγμή που στην αγορά το αντίστοιχο διάστημα έχουν εισέλθει σε κυκλοφορία 459.818 οχήματα και έτσι 285.182 οχήματα βγήκαν εκτός κυκλοφορίας τα τρίτα τελευταία χρόνια.
Το νούμερο αυτό αυξάνεται κατακόρυφα αν συνυπολογίσει κανείς πως στα 3 τελευταία χρόνια οδηγήθηκαν στα Κέντρα Ανακύκλωσης της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος 310.000 οχήματα. Οπότε περίπου 600.000 οχήματα έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας από το 2009 έως και το 2011.
dealnews.gr

ΔΕΚΟ: Για κάθε δέκα αποχωρήσεις μια πρόσληψη

Τροπολογία που καθορίζει την αναλογία αποχωρήσεων – προσλήψεων στις ΔΕΚΟ κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών η οποία εντάσσεται στο εφαρμοστικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις μειώσεις σε επικουρικές και κύριες συντάξεις.

Σύμφωνα με την τροπολογία για κάθε 10 υπαλλήλους που αποχωρούν θα προσλαμβάνεται ένας ενώ διατηρείται η αναλογία 1/5 για τον στενό δημόσιο τομέα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την τροπολογία «ειδικά για το 2012, ο λόγος ένα προς πέντε διατηρείται για τους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 3812/2009 με εξαίρεση τις δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς και ανώνυμες εταιρείες του άρθρου 1 του ν. 3429/2005 για τις οποίες ο λόγος τροποποιείται για το 2012 σε ένα προς δέκα  αποχωρήσεις»
www.prothema.gr

Οι πρώτοι Ελληνες που έφτιαξαν μπίρα από μανιτάρια


Οι πρώτοι Ελληνες που έφτιαξαν μπίρα από μανιτάρια
web only
24/02/2012  08:19   www.protothema.gr
Ο Λευτέρης Λαχουβάρης       και ο Θανάσης Μαστρογιάννης έχουν από πέρσι διαθέσει την 3.500 φιάλες από την «Shiitake Mushroom...
 

Βοήθεια από Ιαπωνία


Η Ιαπωνία προτίθεται να διαθέσει ως και 50 δισ. δολάρια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα ένα στέλεχος του Ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών.

«Η Ιαπωνία εξετάζει το ακριβές ύψος [του ποσού] που θα διαθέσει στο ΔΝΤ», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος αυτός, επιβεβαιώνοντας ένα δημοσίευμα στον ιαπωνικό Τύπο που κάνει λόγο για μια συνεισφορά ύψους ως και 50 δισ. δολαρίων....

Διευκρίνισε ωστόσο ότι το ακριβές ύψος του ποσού που πρόκειται να διαθέσει το Τόκιο δεν θα αποφασιστεί οριστικά πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών της Ομάδας των Είκοσι (G20) την 25η και 26η Φεβρουαρίου στο Μεξικό.

Το ΔΝΤ αναζητεί τρόπους να αυξήσει τα διαθέσιμα κεφάλαια, που σήμερα ανέρχονται σε 500 δισ. δολάρια, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Τζουν Αζούμι είχε δηλώσει την Τρίτη ότι η Κίνα και η Ιαπωνία είναι της άποψης πως η Ευρώπη θα μπορούσε «να καταβάλει μεγαλύτερες προσπάθειες» από μόνη της πριν χρησιμοποιήσει τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας.
Οι δύο ασιατικοί γίγαντες διαθέτουν τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα παγκοσμίως
 Kafeneio

Apple: Ηλιακό πάρκο και κυψέλες καυσίμου τροφοδοτούν Κέντρο Δεδομένων


«Στροφή» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κάνει η Apple, κατόπιν της δριμείας κριτικής που έχει δεχτεί τόσο για το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα...όσο και για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας σε εργοστάσια συνεργατών και προμηθευτών της στην Κίνα.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία πρόκειται να εγκαταστήσει μια φωτοβολταϊκή μονάδα και ένα σύστημα κυψελών καυσίμου σε Κέντρο Δεδομένων (data center) που διατηρεί στη Βόρεια Καρολίνα. Η κυψέλη καυσίμου (fuel cell) είναι μια ηλεκτροχημική συσκευή που μετατρέπει τη χημική ενέργεια του καυσίμου σε ηλεκτρισμό χωρίς τη μεσολάβηση της καύσης.
Το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 20 μεγαβάτ θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 400 στρεμμάτων μαζί με μια μονάδα κυψελών καυσίμου ισχύος 5 μεγαβάτ, η οποία θα τροφοδοτείται από βιοαέριο.
Οι μονάδες «καθαρής» ενέργειας θα τροφοδοτούν με 82 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας το πρόσφατα κατασκευασμένο Κέντρο Δεδομένων του τεχνολογικού κολοσσού και αποτελούν μέρος του στόχου της Apple για μηδενικό ενεργειακό αντίκτυπο.
Η Apple δεν ανακοίνωσε ούτε το όνομα των εταιρειών που θα κατασκευάσουν τις μονάδες ούτε την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας τους.

Το πιο απίστευτο κόλπο που έχετε δει ποτέ!


Το γνωστό κόλπο με το τραπεζομάντιλο, το οποίο είναι στρωμένο σε ένα τραπέζι, με πράγματα επάνω και...
το τραβάμε και δεν πέφτει τίποτα, φαντάζομαι πως όλοι το ξέρετε... Ευκαιρία τώρα να δείτε μια διαφορετική παραλλαγή του. Με πολύ μεγαλύτερο τραπέζι, πολλά περισσότερα πράγματα επάνω και φυσικά πολύ μεγαλύτερο τραπεζομάντιλο!

Αυτό είναι το όνομα που θα έχει το νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου!



Το όνομα του νέου κινήματος του Πάνου Καμμένου θα έχει το όνομα...
"Ανεξάρτητοι Έλληνες", όπως ο ίδιος γνωστοποίησε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook. Μάλιστα ανάρτησε ήδη τη πρώτη φωτογραφία του κόμματος του, κάνοντας κιόλας το παρακάτω σχόλιο:
"Καλημέρα,
Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε
Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ"

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Στη διακριτική ευχέρεια των εργοδοτών οι μειώσεις σε μισθούς

Από την 1/3/2012 η εφαρμογή της μείωσης κατά 22%
Δυνατότητα και όχι υποχρέωση αποτελεί για τους εργοδότες η προσαρμογή του κατώτατου μισθού στα νέα μειωμένα όρια, σύμφωνα με διευκρινήσεις του Υπουργείου Εργασίας. 
Από την 1η Μαρτίου θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή η μείωση κατά 22% σε όσους αμείβονται με την ΕΓΣΣΕ, ενώ κατά 32% θα μπορεί να μειωθεί ο κατώτατος μισθός για τους νέους κάτω των 25 ετών. 
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, αυτή τη στιγμή με τον κατώτατο μισθό της ΕΓΣΣΕ αμείβονται 360.000 εργαζόμενοι. Μετά τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων και της μετενέργειας ο εργαζόμενος θα επιστρέφει στον κατώτατο μισθό της κλαδικής διατηρώντας τις ωριμάνσεις, το επίδομα τέκνων, σπουδών και το ανθυγιεινό. 
Εξετάζεται εάν το επίδομα γάμου θα συνεχίσει να υπολογίζεται βάσει του προηγούμενου κατώτατου μισθού. Ανέπαφο διατηρείται το επίδομα παραπληγίας και απόλυτης αναπηρίας, ενώ όσον αφορά στο επίδομα ανεργίας, αναζητείται λύση ώστε να μειωθεί ανάλογα με τον κατώτατο μισθό. 
Οι νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις αφορούν το 76,5% των συνταξιούχων της ΔΕΗ, το 62,9% του ΟΤΕ, το 56,9% του ΗΣΑΠ, το 41,6% της Εθνικής Τράπεζας, το 44,4% του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και μόλις το 4,4% του ΙΚΑ. Συνολικά μειώσεις υπέστη το 13,6% των συνταξιούχων. 
Όσον αφορά στον ΟΕΕ και ΟΕΚ, το Υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται σχέδιο δημιουργίας ενός νέου οργανισμού που θα χρηματοδοτείται από τις εισφορές των εργαζομένων, με στόχο την διατήρηση κάποιων παροχών, όπως η επιδότηση ενοικίου, τα μειωμένα επιτόκια και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. 
www.skai.gr

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα οργανώνει και πενταήμερες!

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα οργανώνει και πενταήμερες!

«Στροφή» στις σχολικές εκδρομές και στον εγχώριο τουρισμό επιχειρεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει ήδη πάρει άδεια τουριστικού γραφείου.
«Στροφή» στις σχολικές εκδρομές και στον εγχώριο τουρισμό επιχειρεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει ήδη πάρει άδεια τουριστικού γραφείου. Οπως τονίζουν στελέχη, έχουν συσταθεί πρακτορεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βόλο προσφέροντας ελκυστικά πακέτα για σχολικές εκδρομές, σε συνεργασία με ιδιώτες, για διάφορους προορισμούς ανά την Ελλάδα τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό προωθείται και η επαναφορά της γραμμής της Φλώρινας, η οποία είχε κοπεί οριακά. Ηδη έχει γίνει συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, ώστε όλες οι εκδρομές των σχολείων του νομού να εκτελούνται μόνο με το σιδηρόδρομο. Η εταιρεία σε συνεργασία με τους δήμους θα βάζει λεωφορεία που θα πραγματοποιούν εκδρομές στις Πρέσπες κ.λπ.
Τρένα 
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δίνει μεγάλη έμφαση στα τουριστικά τρένα, όπως αυτό του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα, του Πηλίου και του Κατάκολου, αλλά και το ολοκαίνουριο snow train στον Παρνασσό, μια νέα γραμμή που ξεκινά η εταιρεία σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών Πολυδρόσου Παρνασσού, το οποίο θα ξεκινάει από Σταθμό Λαρίσης και θα φτάνει στον Παρνασσό με ένα πολύ ελκυστικό πακέτο τιμών.
www.e-go.gr

Εφραίμ και Ξηρός "αρπάχτηκαν" στον Κορυδαλλό Εφραίμ και Ξηρός "αρπάχτηκαν" στον Κορυδαλλό


Άγριος καυγάς μεταξύ του ηγούμενου Εφραίμ και του Χριστόδουλου Ξηρού έλαβε χώρα προ ημερών στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με το kentrinews, όταν ο Εφραίμ είδε το καταδικασθέντα για συμμετοχή στη 17Ν Χριστόδουλο Ξηρό, έσπευσε να τον χαιρετήσει. Τότε ο Χριστόδουλος Ξηρός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον...
Εφραίμ. «Φύγε από μπροστά μου! Δεν θέλω να με χαιρετήσεις» ήταν η πρώτη απάντηση-επίθεση του Χ. Ξηρού. «Τολμάς εσύ να μου μιλάς που μέσα σ' αυτές τις τρισάθλιες συνθήκες των φυλακών ζεις στη χλιδή λες και είσαι σε ξενοδοχείο πολυτελείας» ήταν το δεύτερο χτύπημα στον Εφραίμ.
Εκεί όμως που αγρίεψε για τα καλά ο Ξηρός ήταν όταν ο ηγούμενος επικαλέστηκε τον πατέρα του Χριστόδουλου, που ως γνωστόν ήταν παπάς. «Μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου μεγάλωσε 13 παιδιά κι άλλα 100 ορφανά παιδιά σαν ταπεινός Λευίτης που ήταν» απάντησε σε έξαλλη κατάσταση ο Ξηρός.
Ολοκληρώνοντας την επίθεση του ο Χ. Ξηρός, έδωσε στον Εφραίμ το τελειωτικό χτύπημα για την Τίμια Ζώνη της Παναγίας και την εκμετάλλευσή της.
«Σαν δεν ντρέπεσαι! Εκμεταλλεύεσαι τον πόνο του κόσμου και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που έχεις βγάλει ακόμη και το "βρακί της Παναγίας" στη γύρα. Μέχρι στη Ρωσία έφτασε η χάρη σου» είπε ο Ξηρό
www.trelokouneli.gr

Greek Crisis Zoniana.avi

Προσοχή στο πέταγμα του χαρταετού – Χρήσιμες συμβουλές από τη ΔΕΗ



Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, οι μπόμπιρες ετοιμάζονται για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού και η ΔΕΗ έσπευσε να υπενθυμίσει το πρέπει να προσέξουμε! 
Πρώτον και κυριότερο να μην πλησιάσει ο χαρταετός σε ηλεκτρικά σύρματα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εμάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.
Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα σύρματα, τότε για την ασφάλειά σας:
• μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα,
• μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω στους πύργους ή σε στύλους της ΔΕΗ, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα.
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:
• ειδοποιείστε τις βλάβες της ΔΕΗ ή (ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΗΒΑΣ 22620 27662)
• το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.(100)
Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα χαρταετών, η ΔΕΗ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις μονάδες της ανά την Ελλάδα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
newsit