Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη
Τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρωζώνη έχουν οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα, μετά τη Σλοβακία, σύμφωνα με σημερινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία τονίζεται ότι από τα μέσα του 2010, η οικονομική κρίση είχε αρνητικές συνέπειες στις αποδοχές των εκπαιδευτικών στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ.

Λουκέτο στην SELMAN. Διαμαρτύρονται εργαζόμενοι και εταιρεία.(video)


ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ SELMAN ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ


















Κλειστό παραμένει το εργαστάσιο της Σέλμαν στο Βασιλικό της Εύβοιας.

Πήγε με τη μαγκούρα στο τμήμα













Πάνω από 1,5 ευρώ χρωστούσε μία 80χρονη στο Σχηματάρι. Η ηλικιωμένη, η οποία δραστηριοποιούταν στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων, συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Με συλλαλητήριο απαντούν στην επίσκεψη Μέρκελ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Με συλλαλητήριο απαντούν στην επίσκεψη Μέρκελ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Με τρίωρη στάση εργασίας 12 με 3 το μεσημέρι και συλλαλητήριο την Τρίτη στη μία το μεσημέρι ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας» απαντούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην αναγγελία της επίσημης επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη, 9 Οκτωβρίου.

Δεύτερο το διαδίκτυο στην ενημέρωση των χρηστών

















Σταθερή άνοδο παρατηρείται στο ποσοστό των χρηστών που επιλέγουν το internet για την ενημέρωση τους, όπως αποκαλύπτει η τελευταία έρευνα του Pew Reseach Center.

Εκτυπώστε φωτοβολταϊκά... στο σπίτι




Επανάσταση στον κλάδο τωνφωτοβολταϊκών πάνελ μικρής κλίμακας φιλοδοξούν να φέρουν οι εφευρέτες Σον Φρέιν και Άλεξ Χόρνσταϊν με το οικιακό σύστημα εκτύπωσης φωτοβολταϊκών που ακούει στο όνομα The Solar Pocket Factory.

Συλλαλητήριο γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης



Συλλαλητήριο, στο οποίο θα μετέχουν γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, πραγματοποιείται αύριο στο Ηράκλειο, ενώ σήμερα από τις 08.00 έως τις 11.00 το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ απέκλεισαν τη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων και εμπόδισαν την είσπραξη των 5 ευρώ για την εξέταση.

Αγοράζεις μία ΚΤΜ και παίρνεις ένα scooter δώρο!


Μία απίστευτη προσφορά «τρέχει» για λίγες ημέρες από την εισαγωγική εταιρεία Hellinmoto. Συγκεκριμένα, προσφέρει σε αυτούς που σκέφτονται να αποκτήσουν την KTM 500 EXC 12 δώρο ένα Beta RR SM 50 ή ένα συλλεκτικό Malaguti F12 Phantom 50 A/C Ducati Team.

Μπορεί το Διαδίκτυο να συμβάλει στην εξαφάνιση των γλωσσών;


















Τριάντα ευρωπαϊκές γλώσσες μπορεί να εξαφανιστούν από την καθημερινή χρήση. Αυτή την πρόβλεψη έκαναν οι ειδικοί του δικτύου Meta-net...το οποίο ενώνει 53 ερευνητικά κέντρα από 33 χώρες. Γι΄αυτό φταίει το Ίντερνετ, το οποίο δεν είναι ικανό να τις αναγνωρίζει.

Το Ρέθυμνο φιλοξενεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων

Το Ρέθυμνο φιλοξενεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων


Από τις 19 έως και τις 21 Οκτωβρίου 2012 το Ρέθυμνο υποδέχεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δημοσιογράφων που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
.

Στοιχεία σοκ για τις συνθήκες ζωής των παιδιών στην Ελλάδα



Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζεται από τα στοιχεία της Eurostat αναφορικά με το ποσοστό των παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Σύμφωνα με την έρευνα πεντακόσιες χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στη χώρα μας, υπολογίζεται στο 23%.

Πως διώχνουν 15.000 δημόσιους υπάλληλους




Η τρόικα επιμένει και η κυβέρνηση θέλει τη δόση. Το συμπέρασμα μάλλον γνωστό. Θα περάσει και πάλι αυτό που επιβάλουν οι δανειστές.

ΕΟΠΥΥ τέλος από Δευτέρα! Εξυπηρέτηση μόνο με μετρητά για γιατρούς και εξετάσεις



Σε επίσχεση προχωρούν από Δευτέρα 8 Οκτωβρίου οι βασικοί πάροχοι υγείας του ΕΟΠΥΥ (κλινικοί ιατροί, εργαστηριακοί ιατροί, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές), μετά την παραδοχή του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά ότι ο ΕΟΠΥΥ χρεοκόπησε και αδυνατεί να φανεί συνεπής στην σύμβαση που έχει υπογράψει μαζί τους. Τι σημαίνει αυτό για τους ασθενείς. 

Χάμιλτον: Δεν ρισκάρω πηγαίνοντας στη Mercedes


















Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να αφήσει τη McLaren για να συνεχίσει την καριέρα του στη Mercedes την επόμενη σεζόν αποκάλυψε ο Λιούις Χάμιλτον.

Η Suzuki Hayabusa 1300 του 2013



















Είναι μαζί μας δεκατρία ολόκληρα χρόνια με ελάχιστες αλλαγές εκτός από μια ανανέωση το 2008. Η προκλητική μοτοσυκλέτα εμφανίστηκε το 1999, μετρήθηκε να έχει... 

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Απελευθέρωση των τιμολογίων ρεύματος προτείνει η ΔΕΗ

Απελευθέρωση των τιμολογίων ρεύματος προτείνει η ΔΕΗ

Απελευθέρωση των τιμολογίων του ρεύματος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται στο μνημόνιο και άρση των στρεβλώσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προτείνει η ΔΕΗ
.

H μπαταρία του μέλλοντος θα βασίζεται στη ζάχαρη



Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι μια ευρέως διαδεδομένη τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας.

Πρώτη η Κρήτη στην παραγωγή ενέργειας απο ΑΠΕ























86 αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 278,32 MW και 1380 φωτοβολταϊκοί σταθμοί ισχύος 106,40 MW λειτουργούν πλέον στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δημοσίευσε η Διεύθυνση Διαχείρισης Νησιών του ΔΕΔΔΗΕ για τον μήνα Αύγουστο.

Γιατί πρέπει να τρώμε 1 μήλο τη μέρα



Τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ακόμη και η έκφραση: “ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα”, έχει μια επιστημονική βάση. Αμερικάνοι επιστήμονες ήρθαν να επιβεβαιώσουν γιατίθ πρέπει να τρώμε τουλάχιστον ένα μήλο τη μέρα...

Το αυτοκίνητο των σκιέρ!


Αν είστε λάτρεις των χειμερινών σπορ, σας αρέσει το σκι και η χιονοσανίδα και θέλετε ένα αυτοκίνητο που να συνδυάζει τόσο τις εκτός δρόμου δυνατότητες όσο και την πρακτικότητα για την τοποθέτηση των απαραίτητων εξαρτημάτων, η BMW βρήκε τη λύση. 

Για περικοπές 10 δισ. το 2013 και όλες από μισθούς εκβιάζει η Τρόικα



Διπλάσιες περικοπές μισθών και συντάξεων από όσες προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013, επιχειρεί να επιβάλει η Τρόικα. Ουσιαστικά κυβέρνηση και Τρόικα μιλούν για …

Ξεσηκωμός των αγροτών για την κατάρρευση της Κρητικής γεωργίας




















Οργή, απόγνωση, ξεσηκωμός. Αυτό είναι το τρίπτυχο που συνθέτει το κλίμα στις τάξεις των αγροτών της Κρήτης, που βγαίνουν σήμερα στους δρόμους, σε μία κινητοποίηση που εκτιμάται ότι θα έχει "άρωμα" από τους ...

Συγκέντρωση στο υπ. Εργασίας στις 12:00 από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ




Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας προς τον υπουργό κάνουν, το μεσημέρι, τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου Τομέα.

Αυτοί έστειλαν λεφτά στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης – Η λίστα με τους “φτωχούς” εκατομμυριούχους




- Δήλωναν εισόδημα 400 ευρώ και έστελναν έξω 10.000.000 ευρώ!
- Στην “τσιμπίδα” του ΣΔΟΕ 54.000 άτομα
- Ρεκόρ φυγής χρημάτων το 2010 λόγω φόβου χρεοκοπίας

Φωτοβολταϊκά μαύρου πυριτίου απορροφούν την υπέρυθρη ακτινοβολία

















Το μαύρο πυρίτιο ίσως αποτελέσει το “κλειδί” για την παραγωγή αποδοτικότερων φωτοβολταϊκών κυψελών χάρη στην ιδιότητά του να απορροφά... 

«Υγρός αέρας» ανοίγει δρόμο για την αποθήκευση ενέργειας

















Τη μετατροπή του αέρα σε υγρό στοιχείο προκρίνει ως αξιόπιστη λύση στο πρόβλημα της αποθήκευσης ενέργειας...
 

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Γραβιέρα Κρήτης, φέτα, ρύζι και φρουτοσαλάτες δωρεάν στα σχολεία

Γραβιέρα Κρήτης, φέτα, ρύζι και φρουτοσαλάτες δωρεάν στα σχολεία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός που αφορούσε τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε 800.000 οικογένειες. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας το πρωί στη Βουλή, θα διατεθούν 23 εκατ. ευρώ και ο διαγωνισμός αφορούσε πέντε βασικά προϊόντα: μακαρόνια, λάδι για πρώτη φορά, τυρί φέτα ΠΟΠ ελληνική, γραβιέρα Κρήτης και ρύζι.

Κρίση; Και τότε γιατί φτιάχνετε πίστα Formula 1;» αναρωτιούνται οι ξένοι

Κρίση; Και τότε γιατί φτιάχνετε πίστα Formula 1;» αναρωτιούνται οι ξένοι

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους ξένους η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να βάλει μπροστά το σχέδιο δημιουργίας πίστας για τη Formula 1 στην Ελλάδα.

Καταλήψεις και απεργίες πρότεινε ο Ν. Φωτόπουλος

Καταλήψεις και απεργίες πρότεινε ο Ν. Φωτόπουλος

Κατάληψη όλων των βασικών υπουργείων, όλων των οργανισμών, όλων των τραπεζών, όλων των εφοριών, του αεροδρομίου και των λιμανιών από την προσεχή Δευτέρα 8 Οκτωβρίου εισηγήθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος στη σημερινή σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε στη ΓΣΕΕ.

Στα Υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης ο Δήμαρχος Θηβαίων για τους Τσιγγάνους.




Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες της Θήβας και κυρίως οι κάτοικοι της συνοικίας Πυρί με τους Τσιγγάνους.

Ανάκληση πορτοκαλάδας από τον ΕΦΕΤ



















Την ανάκληση παρτίδων πορτοκαλάδας ΛΟΥΞ χωρίς ανθρακικό που παρουσίαζαν αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών (δυσάρεστη οσμή και γεύση) απαίτησε...

Ακυρώνουν μαζικά τις παραγγελίες υγραερίου σε αυτοκίνητα






















Να ακυρώσουν (και μάλιστα μαζικά) τις παραγγελίες τους για μετατροπή τους αυτοκινήτου τους σε υγραεριοκίνητο τρέχουν πανικόβλητοι δεκάδες ιδιοκτήτες οχημάτων. Ο λόγος είναι οι..
.

Περίπολα στα δάση, εφόδους στα λιμάνια για τα...καυσόξυλα!

Περίπολα στα δάση, εφόδους στα λιμάνια για τα...καυσόξυλα!
Με…περίπολα στις ‘ύποπτες περιοχές’ και εφόδους στα λιμάνια ,απ’όπου φεύγουν φορτηγά με ξυλεία ,προσπαθούν οι διευθύνσεις Δασών να Σταματήσουν το αίσχος της παράνομης υλοτομίας το οποίο και λόγω της οικονομικής κρίσης-με την άνοδο των καύσιμων- έχει πάρει και στην Κρήτη εκρηκτικές διαστάσεις!

Άρσεναλ-Ολυμπιακός: Δύο εκπλήξεις ετοιμάζει ο Ζαρντίμ (21:45, NET)



Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζει το σημερινό ματς στο «Εμιρέιτς» του Λονδίνου ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αρσεναλ (21.45 ΝΕΤ) στη 2η αγωνιστική του Champions League.

Χάνουν το επίδομα οι πολύτεκνοι και το παίρνουν οι… φοροφυγάδες!



Δεύτερες σκέψεις και προβληματισμός επικρατούν τώρα στο υπουργείο Οικονομικών για το σχέδιο κατάργησης του επιδόματος πολυτέκνων και χορήγησης ενός νέου επιδόματος «φτώχειας» για κάθε οικογένεια που μεγαλώνει παιδί και δηλώνει χαμηλά εισοδήματα.

Επιμένει η Τρόικα για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων



 

Συνεχίζονται οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της Τρόικας να προχωρήσει άμεσα σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δεν δείχνουν να πείθονται από τα χρονοδιαγράμματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς για άμεσο ξεκαθάρισμα από τον δημόσιο τομέα των επίορκων υπαλλήλων. 

Για πρώτη φορά σε 10 χρόνια ακύρωσαν αγώνα


Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα πολλοί αγώνες να αναβάλλονται ή να ματαιώνονται κάθε εβδομάδα.

Τέλος οι ιδιωτικές κλινικές για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ!



Ανύπαρκτη υγειονομική κάλυψη θα έχουν πολύ σύντομα οι περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σε λίγες ημέρες δε θα τους νοσηλεύουν εκτός και αν πληρώνουν με μετρητά. Η πίστωση στον ΕΟΠΥΥ τέλος. 

Με τις... μηχανές στους δρόμους η ΠΟΕ ΟΤΑ



Μηχανοκίνητες πορείες σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών διοργανώνει σήμερα, στις 12:00, η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

1.000 κατώτατος φόρος για 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες



- Άσχετα από το εισόδημα θα πληρώνουν τουλάχιστον αυτόν τον κεφαλικό φόρο
- Καταργείται το ειδικό τέλος των 500 ευρώ
- Τέλος το αφορολόγητο και συντελεστής φορολόγησης στο 35%
- Δείτε παραδείγματα

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Φοβούνται για την υγεία τους


Αφόρητη χαρακτηρίζουν την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι του Κάστρου στην Βοιωτία. Το ποτάμι που περνά μέσα από το χωριό έχει μολυνθεί και μυρίζει με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φοβούνται για την υγεία τους.

Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην Εμπορική



Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα, ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των συλλογικών συμβάσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στάση εργασίας στα τρόλεϊ την Τετάρτη



Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον πρώην ΗΛΠΑΠ. Για τον λόγο αυτό, τα τρόλεϊ δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00.


Η στάση εργασίας γίνεται προκειμένου να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων.


zougla.gr

Tο iPad έρχεται να ικανοποιήσει... όλες τις επιθυμίες μας!


















Μία εφαρμογή για το iPad που θα τεθεί σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου υπόσχεται να καταλαβαίνει τις επιθυμίες των χρηστών αναλύοντας τις συζητήσεις τους σε πραγματικό χρόνο.

Νέα απεργία σχεδιάζει η ΑΔΕΔΥ την ημέρα ψήφισης των μέτρων




















Νέα γενική απεργιακή κινητοποίηση, σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ την ημέρα συζήτησης και ψήφισης των μέτρων σχεδιάζει η ΑΔΕΔΥ σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης που ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικάτου. Η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει....

Διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία η ΠΑΕ Λεβαδειακός



Το κοινωνικό της πρόσωπο θα δείξει για ακόμη μία φορά η ΠΑΕ Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί σε συνεργασία με το παράρτημα Λιβαδειάς και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 θα διοργανώσουν στο Παλαιό Δημαρχείο Λιβαδειάς από τις 10π.μ έως τη 1μ.μ. εθελοντική αιμοδοσία, για την τράπεζα αίματος «ΖΩΗ».

Οικογενειακό επίδομα για λίγους
















Καταργούνται από το 2013 όλα τα οικογενειακά επιδόματα και τοεπιπλέον αφορολόγητο για παιδιά και αντικαθίστανται από ένα επίδομα που θα δίνεται στις οικογένειες με βάση οικογενειακά κριτήρια και θα φορολογείται. Το επίδομα, όπως αναφέρει η...

Εντοπίστηκε βυθισμένη εκκλησία στη λίμνη Κρεμαστών
















Σχεδόν ανέπαφος εντοπίστηκε ο βυζαντινός ναός της «Παναγίας της Επισκοπής» στο βυθό της λίμνης Κρεμαστών του νομού Ευρυτανίας.

"Κρατούν" 4 εκατ. για...8 χρόνια και το νοσοκομείο περιμένει...

"Κρατούν" 4 εκατ. για...8 χρόνια και το νοσοκομείο περιμένει...

Τη φαρσοκωμωδία που παίζεται στην Κρήτη με τα εκατοντάδες κληροδοτήματα τα οποία ευεργέτες είχαν αφήσει για να γίνουν διάφορες αγαθοεργίες -με εκατομμύρια να μένουν στα συρτάρια!- προσπαθεί τώρα να τελειώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση...ξετινάζοντας όλα τα ιδρύματα που είναι στη δικαιοδοσία της για έλεγχο!

5.256 Δημόσιοι Υπάλληλοι αλλάζουν δουλειά – Υποχρεωτικές μετατάξεις



Με το νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή για την κατάργηση ή τη συγχώνευση των 21 οργανισμών του Δημοσίου αρχίζει και ο νέος κύκλος της ζωής για του πλέον των πέντε χιλιάδων εργαζόμενους σε αυτούς