Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Νίκη τίτλου ο Παναθηναϊκός, 77-67 τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Νίκη τίτλου ο Παναθηναϊκός, 77-67 τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε 77-67 του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και πήρε το εισιτήριο...



για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη με έπαθλο το τρόπαιο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με μεγάλη νευρικότητα και δυσκολεύτηκαν πολύ για να αφήσουν τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν τρεις φορές στην αρχή με πόντους από τους Μπουρούση, Φελντέιν και Καλάθη, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν ισάριθμες με τους Γιανγκ και Πρίντεζη. Με τρίποντο του Μάντζαρη, που ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο με 7 πόντους, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά με 9-6, ενώ για τον Παναθηναϊκό σκορ προσέφερε ο Κένι Γκάμπριελ. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 15-14 με τον Πάτρικ Γιανγκ να σκοράρει τελευταίος.

Η νευρικότητα των ομάδων συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό πάντως να παίρνει το προβάδισμα και να το διατηρεί μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι Σίνγκλετον και Ρίβερς με τέσσερις πόντους έφεραν το σκορ στο 18-15 υπέρ του Παναθηναίκού, ενώ ο Γκριν με τρίποντο ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό σε 18-18. Γκάμπριελ και Μπουρούσης πήγαν το «τριφύλλι» στο +5 (23-18), ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο (28-29) με δύο καλάθια του Βασίλη Σπανούλη. Με το τέλος του δεύτερου δεκάλεπτου προκλήθηκε αναστάτωση μεταξύ των παικτών με τους Παπανικολάου και Ρίβερς να πρωταγωνιστούν σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τους ψυχραιμότερους να τους συγκρατούν.



Το τρίτο δεκάλεπτο είχε πρωταγωνιστές τους παίκτες του Παναθηναϊκού και κυρίως τους Ρίβερς και Τζέιμς. Με πόντους του Ρίβερς και του Σίνγκλετον αρχικά οι «πράσινοι» ξέφυγαν και πάλι με 6 (40-34), ενώ η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε με τους Πρίντεζη και Σπανούλη, οι οποίοι έφεραν τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ με 41-40. Από εκεί και πέρα ο Κέι Σι Ρίβερς πήρε το… όπλο του και με τη βοήθεια του Τζέιμς διαμόρφωσε το 52-45 στο 30’, που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ των «πράσινων» μέχρι εκείνο το σημείο.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 28-29, 45-52, 67-77.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου