Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Σούπα... για τα κρύα στη Λεωφόρο!

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Σούπα... για τα κρύα στη Λεωφόρο!

Σε ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης", στο πλαίσιο...



 της -εξ αναβολής- 11ης αγωνιστικής της Superleague.

Οι "πράσινοι" ολοκληρώνουν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στην 4η θέση και στο -12 από τον Ολυμπιακό, μένοντας πίσω από Πανιώνιο και Ξάνθη, ενώ η Ένωση ισοβαθμεί στην 5η θέση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αμφότερες οι ομάδες δεν κατάφεραν σε ακόμα μία αγωνιστική να εκμεταλλευτούν την "γκέλα" του Ολυμπιακού, ο οποίος έμεινε στο 2-2 με τον Πλατανιά στα Χανιά.



Ο αγώνας:

Το αθηναϊκό ντέρμπι ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Ευαγγέλου έκανε μεγάλο λάθος, με την μπάλα να καταλήγει στον Μάνταλο, ο οποίος βγήκε από πλάγια θέση απέναντι στον Βλαχοδήμο, σουτάροντας, όμως, στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Μετά τη σπουδαία “κιτρινόμαυρη” ευκαιρία, οι δύο ομάδες περιορίστηκαν σ' ένα παιχνίδι κέντρου, κάνοντας πολλά λάθη κι αδυνατώντας να δημιουργήσουν αξιόλογες τελικές προσπάθειες. Ο ρυθμός ήταν αργός, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά να μην απειλεί, ούτε και να απειλείται.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην μετά το 30ο λεπτό. Στο 32' η ΑΕΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Εκτέλεση φάουλ του Γκάλο, ο Μαρινάκης έβαλε άθελά του το κεφάλι και ο Βλαχοδήμος έδιωξε δύσκολα, γλιτώνοντας το αυτογκόλ. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε πέντε λεπτά αργότερα. Στο 37' ο Βιγιαφάνες έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Λέτο, ο οποίος βγήκε απέναντι στον Μπάρκα. Νικητής στο τετ-α-τετ ήταν ο Έλληνας τερματοφύλακας, ο οποίος βγήκε γρήγορα κι έκλεισε τον Αργεντινό επιθετικό.



Η ΑΕΚ λίγο έλειψε να κάνει το 0-1 στο 40', Ο Λαμπρόπουλος κινήθηκε άψογα στο πίσω δοκάρι έκανε την προβολή, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Ευαγγέλου κι έφυγε κόρνερ. Στη συνέχεια, ο Μάνταλος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Βλαχοδήμο κι έφυγε πάλι κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση στο πρώτο ημίχρονο.



Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Οι “πράσινοι” άρχισαν να γίνονται πολύ απειλητικοί, χάνοντας δύο τεράστιες ευκαιρίες. Στο 56' ο Βλαχοδήμος γύρισε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, ο Ντίντακ γλίστρησε, η μπάλα έφτασε στον Βιγιαφάνιες που έκανε το κοντινό σουτ, ωστόσο ο Μπάρκας έδιωξε εντυπωσιακά με το δεξί χέρι. Απίστευτη επέμβαση από τον Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος έκανε την επέμβαση της χρονιάς. Ο Μπάρκας αντέδρασε εξαιρετικά και στο 64', όταν και βγήκε γρήγορα από την περιοχή του και με τάκλιν σταμάτησε τον Λέτο, ο οποίος έβγαινε μόνος του με το τέρμα.



Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά από το 65ο λεπτό και μετά, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ και να περιορίζονται ξανά σ' ένα παιχνίδι κέντρου. Οι δύο προπονητές δεν ήταν διατεθειμένοι να πάρουν ρίσκα, το θέαμα ήταν κακό και το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Καμία ομάδα, βέβαια, δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένη από την ισοπαλία, μιας και τόσο οι “πράσινοι” όσο και οι “κιτρινόμαυροι” δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν για ακόμα μία φορά την “γκέλα” του Ολυμπιακού.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Οδ. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Π. Βλαχοδήμος (73΄ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ, Λέτο
ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις):
Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Αϊντάρεβιτς (75΄ Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος (68΄ Βάργκας), Σιμόες, Μάνταλος, Ροντρίγκες, Πέκχαρτ (68΄ Αλμέιδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου