Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Σημαντική ώθηση στον τουρισμό από τα καρναβάλια



Αύξηση παρουσιάζουν το προσεχές τριήμερο οι κρατήσεις στα τουριστικά καταλύματα δημοφιλών για την εποχή προορισμών της χώρας, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον...



να καταγράφεται σε περιοχές με πλούσιο καρναβαλικό πρόγραμμα.

Για παράδειγμα, το Ρέθυμνο αναμένεται να προσελκύσει φέτος έως και 100.000 επισκέπτες λόγω της βαρύτητας που έχει δώσει στις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης Πέπη Μπιρλιράκη, το οικονομικό όφελος από την τουριστική κίνηση στην πόλη λόγω της διοργάνωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων θα κυμανθεί φέτος μεταξύ 8 και 10 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι λόγω του καρναβαλιού λειτούργησαν, τους τελευταίους μήνες εποχικά, επιπλέον, πέντε βιοτεχνίες στη πόλη για την κατασκευή των στολών. Το χαρακτηριστικό της φετινής καρναβαλικής περιόδου είναι ότι η πόλη «κέρδισε» μία επιπλέον διανυκτέρευση σε σύγκριση με πέρυσι λόγω της πληθώρας των εκδηλώσεων.

Για το προσεχές τριήμερο θα είναι διαθέσιμες έως και 600 επιπλέον κλίνες σε ξενοδοχεία που θα ανοίξουν στο κέντρο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Πέραν όμως του Ρεθύμνου, αρκετοί επισκέπτες που έρχονται για το καρναβάλι της πόλης διαμένουν και σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου και των Χανίων. Επίσης, ταξιδιωτικό ενδιαφέρον για το Ρέθυμνο λόγω του καρναβαλιού προέκυψε και από το εξωτερικό, καθώς, φέτος, πραγματοποιήθηκαν κρατήσεις από τη Σουηδία και τη Κύπρο. Για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών από το εξωτερικό η δημοτική αρχή έχει εντάξει το Ρέθυμνο στην Ευρωπαϊκή Ενωση Πόλεων με Καρναβάλια (Federation European Carnival Cities).

Στο μεταξύ, με πληρότητα 100% κινούνται τα ξενοδοχεία της Πάτρας για το Σαββατοκύριακο. Μικρή διαθεσιμότητα δωματίων για κρατήσεις τελευταίας στιγμής υπάρχει, μόνο, σε ξενοδοχεία εκτός της πόλης. Πάντως, εκπρόσωποι των ξενοδόχων της Πάτρας διαπιστώνουν και φέτος τη συρρίκνωση του διαστήματος διαμονής των επισκεπτών.





Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου