Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Πρώτες ματιές στο Android O



Αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των εφαρμογών που τρέχουν στο φόντο φέρνει, μεταξύ άλλων, το Android O της Google,αποβλέποντας σε μεγαλύτερη διάρκεια...



της μπαταρίας των συσκευών που το χρησιμοποιούν.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε τη developer preview έκδοση του νέου της λειτουργικού, το οποίο κάποια στιγμή θα λάβει αντίστοιχο όνομα...γλυκίσματος, όπως οι προκάτοχοί του. Πλέον, στις εφαρμογές επιβάλλονται αυτόματα περιορισμοί όσον αφορά στο τι μπορούν να κάνουν όταν τρέχουν στο φόντο, και ειδικότερα σε τρεις τομείς: Τις υπηρεσίες φόντου, τα updates τοποθεσίας και τις έμμεσες εκπομπές. Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Guardian, πρόκειται για τους τρεις τομείς που φέρουν το κύριο βάρος της ευθύνης όσον αφορά στην κατανάλωση της ενέργειας της μπαταρίας από εφαρμογές, καθώς μπορούν να τραβούν ενέργεια συνεχόμενα. Σκοπός είναι να υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορεί να κάνει μια εφαρμογή όταν λειτουργεί στο «background»- για παράδειγμα, η τοποθεσία θα ανανεώνεται μερικές μόνο φορές ανά ώρα, ενώ άλλες background services θα τερματίζονται αυτόματα αφού περνά λίγος χρόνος.

Σε άλλους τομείς, το Android O διαθέτει ένα νέο σύστημα ενημερώσεων, για χρήστες που βασίζονται σε ενημερώσεις μέσω εφαρμογών, που επιτρέπει την ομαδοποίησή τους σε «κανάλια», δίνοντας έτσι μεγαλύτερες επιλογές σχετικά με το πώς ακριβώς λαμβάνονται τα notifications- για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να ορίσει οι ενημερώσεις για έκτακτη επικαιρότητα να συνοδεύονται από ήχους και δονήσεις, ενώ άλλες, λιγότερο σημαντικές, αποστέλλονται αθόρυβα στο notification menu.

Στις άλλες ανανεώσεις περιλαμβάνονται νέες δυνατότητες αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων σε συγκεκριμένες εφαρμογές, οθόνη picture-in-picture για παρακολούθηση βίντεο ενώ ο χρήστης τρέχει κάποια άλλη εφαρμογή, νέα Bluetooth audio codecs, καλύτερη πλοήγηση μέσω πληκτρολογίου στο Android και (για τους developers) επιπλέον δυνατότητες δημιουργίας εικονιδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου