Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Η παλαιότερη Vespa στον κόσμο λειτουργεί ξανά



Έτοιμη να «κατακτήσει» εκ νέου τους δρόμους είναι η παλαιότερη Vespa του κόσμου. Πρόκειται για ένα σκούτερ - αντίκα του 1946, το οποίο βρέθηκε τυχαία στον αχυρώνα ενός...

αγρότη και είναι το τρίτο κομμάτι που κατασκεύασε η Piaggio, σύμφωνα με τον ιστότοπο Catawiki. Δεδομένου ωστόσο ότι τα δύο πρώτα σκούτερ δεν υπάρχουν πλέον, έχοντας καταστραφεί, η συγκεκριμένα Vespa αποτελεί πλέον την παλαιότερη του πλανήτη.

Με μονοκύλινδρο, δίχρονο, αερόψυκτο κινητήρα 98 κυβικών και κιβώτιο τριών ταχυτήτων, το χειροποίητο σκούτερ - αντίκα βγαίνει «στο σφυρί», στην πλατφόρμα δημοπρασιών της Catawiki.

Το σκούτερ, με αριθμό πλαισίου 1003, ανήκει στη λεγόμενη «Σειρά 0», για την οποία η κατασκευάστρια εταιρεία Piaggio παρήγαγε συνολικά 60 οχήματα.

Η σειρά της Vespa στην οποία ανήκει το μοντέλο, είναι η μόνη με τόσο λίγα διαθέσιμα κομμάτια σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσει των ειδικών, η τιμή του συγκεκριμένου κομματιού της Vespa, το οποίο αποκαταστάθηκε σε πλήρως λειτουργική κατάσταση, ενδέχεται να κυμανθεί μεταξύ 250.000 και 300.000 ευρώ.

Η ιστορία της Vespa ξεκινά στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η εταιρεία Piaggio ήταν αρχικά εταιρεία κατασκευής πολεμικών αεροσκαφών.

Κάνοντας μία στροφή στην πορεία της, από το 1946 και μετά η Piaggio έγινε γνωστή για την κατασκευή των σκούτερ Vespa, τα οποία μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγιναν πολύ δημοφιλή στην Ιταλία.

Η ταινία «Διακοπές στη Ρώμη» το 1953, με πρωταγωνίστρια Όντρεϊ Χέπμπορν, συνέβαλε στη μετατροπή της Vespa σε σύμβολο, στην Ιταλία και όχι μόνο.




Πηγή:naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου