Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Διορία ώς 14 Ιουλίου για τα ανασφάλιστα οχήματα

Διορία ώς 14 Ιουλίου για τα ανασφάλιστα οχήματα

Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλίστρων των ανασφάλιστων οχημάτων αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα...



 με κυβερνητικές πηγές που επικαλείτα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όσοι έχουν πληρώσει πρόστιμο και ασφαλίσουν το όχημά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου, θα τους επιστραφεί το ποσόν του προστίμου, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.

Αναφορικά με τα πρόστιμα που λαθεμένα έχουν καταλογιστεί σε ιδιοκτήτες, ο πρωθυπουργός ζήτησε να εντοπιστούν και να διορθωθούν άμεσα.

Σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα και δεν διορθώσουν τα λάθη ή δεν ασφαλίσουν το όχημά τους ως τις 14 Ιουλίου θα εντοπιστούν με νέα διασταύρωση που θα διενεργηθεί.

Αναπροσαρμογή του παραβόλου


Στη σχετική υπουργική απόφαση θα προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και αναπροσαρμογή του ύψους του παραβόλου που θα πρέπει να καταβληθεί για τα οχήματα που παραμείνουν ανασφάλιστα.

Ειδικότερα, εξετάζεται για δίκυκλα ως 250 κυβικά εκατοστά το παράβολο να καθορισθεί σε 100 ευρώ, για οχήματα από 251 κυβικά έως 1.000 κυβικά στα 200 ευρώ και στα 250 ευρώ για τα μεγαλύτερα κυβικά εκατοστά.

Από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι πολίτες οφείλουν να ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων τους πριν από την ημέρα λήξης τους και οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, εφόσον δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ασχέτως εάν τα κινούν ή όχι.

Το ζήτημα των συμβασιούχων


Το ζήτημα των συμβασιούχων απασχόλησε επίσης το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η πανσπερμία σχέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια δυσκολεύουν τη λύση του προβλήματος, καθώς οι περίπου 60.000 εργαζόμενοι δεν απασχολούνται στο δημόσιο τομέα με τις ίδιες μορφές εργασίας (π.χ. συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ, προγράμματα ανέργων, συμβάσεις έργου κ.λπ.)

Το Υπουργικό εξουσιοδότησε τους συναρμόδιους υπουργούς ώστε να αναζητήσουν και να βρουν τη βέλτιστη λύση.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Υπουργικού, συζητήθηκε και η συμφωνία που επετεύχθη κατά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup) την 15η Ιουνίου, καθώς και οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, και επισημάνθηκε η πάγια θέση της χώρας για δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου