Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Σήμερα η υποδοχή στο Χ.Α. της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών



Με την κήρυξη της λήξης της σημερινής συνεδρίασης από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, παρόντος και του υπουργού Ενέργειας...



Γ. Σταθάκη, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα η τελετή υποδοχής τηςΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η διαπραγμάτευση των 232 εκατομμυρίων μετοχών της εταιρείας θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, με τιμή έναρξης 2,12 ευρώ.

Η σύσταση της εταιρείας και η είσοδός της στο Χρηματιστήριο εντάσσεται στο σχήμα που συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί, με σκοπό να παραμείνει κατά 51% υπό τον έλεγχο του Δημοσίου ο ΑΔΜΗΕ μετά την ιδιοκτησιακή του απόσχιση από τη ΔΕΗ, στην οποία ανήκε πριν κατά 100%. Έτσι, το 25% των μετοχών του «νέου ΑΔΜΗΕ» έχει ήδη μεταβιβαστεί στην εταιρεία του Δημοσίου ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, το 24% έχει πωληθεί στην κινεζική State Grid έναντι 320 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 51% που κατέχει η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών έχει επιμερισθεί στους μετόχους της ΔΕΗ, κατ’ αναλογία με τη συμμετοχή τους στη μετοχική σύνθεση της Δημόσιας Επιχείρησης.

Με την απώλεια του ΑΔΜΗΕ, η ΔΕΗ χάνει από την κυριότητά της τα δίκτυα μεταφοράς. Από τη μεριά της, η Δημόσια Επιχείρηση αποφάσισε στις 6 Ιουνίου τη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου και αντίστοιχη ελάττωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, με την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους να γίνεται σε είδος αντί μετρητών, και πιο συγκεκριμένα με μία μετοχή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών προς μία μετοχή της ΔΕΗ.

Επιπλέον, η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται εκτός ταμπλό από χθες Πέμπτη, ενώ η επανέναρξη διαπραγμάτευσής της με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, παράλληλα με την εισαγωγή της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο Χρηματιστήριο. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, δεν θα γίνει προσαρμογή της τιμής της μετοχής, αλλά θα είναι ελεύθερα τα όρια της ημερήσιας διακύμανσης της τιμής της μετοχής κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου