Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Μαθήματα ειδικότητας αύριο για τα ΕΠΑΛ

Μαθήματα ειδικότητας αύριο για τα ΕΠΑΛ

Με μαθήματα ειδικοτήτων θα συνεχιστούν αύριο Τρίτη 13 Ιουνίου οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν...



οι υποψήφιοι είναι: Ψηφιακά Συστήματα, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Μεταφορά Φορτίων και Οικοδομική.

Σήμερα τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ήταν για καλά προετοιμασμένους. Ειδικότερα στην Ιστορία, που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, τα θέματα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, απαιτούσαν συνδυαστική σκέψη και συνθετική ικανότητα, ειδικά στο θέμα Δ1.

Στη Φυσική, που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, σε αντίθεση με πέρυσι, και απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΕΦ, τα θέματα Δ3 και Δ4 απευθύνονταν σε μαθητές που είχαν κατανοήσει πλήρως την ύλη και είχαν εμβαθύνει σε αυτήν.

Τέλος, τα θέματα στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, ήταν επίσης για πολύ καλά προετοιμασμένους, ωστόσο, ένας μέτριας δυναμικότητας μαθητής «μπορούσε να προσεγγίσει το 10-12».

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων έχει, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, τα μαθήματα προσανατολισμού: Λατινικά (ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών), Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου