Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Πάρτε ομπρέλα – Βροχές και καταιγίδες μέχρι το βράδυ

Καιρός: Πάρτε ομπρέλα – Βροχές και καταιγίδες μέχρι το βράδυ

Από τη μια το θερμόμετρο θα δείχνει ως και κοντά στους τριάντα βαθμούς και από την άλλη οι ουρανοί να ανοίγουν. Τα περίεργα του καιρού συνεχίζονται...



 σε ολόκληρη τη χώρα με ζέστη, βροχές και καταιγίδες!


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.Ανεμοι: στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά από το μεσημέρι οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα όποια πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα, σταδιακά από το βράδυ θα εξασθενήσουν.Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 17 ως 28 βαθμούς κελσίου.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και από το μεσημέρι στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και πιθανόν και την ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 15 έως 33 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια.Ανεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια δυτικών διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου.


Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.


Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.Θερμοκρασια: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.


Λέσβος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 17-06-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα κεντρικά και τα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.Ανεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου