Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

«Μπαίνει στα βαθιά» η Εθνική



Στα... βαθιά μπαίνει από αύριο η εθνική ομάδα μπάσκετ.

Μετά το τουρνουά της Πάτρας, όπου οι αντίπαλοι ήταν σαφώς υποδεέστεροι (Μεγάλη Βρετανία και Ρουμανία), από αύριο και μέχρι την έναρξη του Eurobasket η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει σαφώς πιο δυνατές ομάδες, μερικές εκ των οποίων θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διοργάνωση που ξεκινά στα τέλη Αυγούστου.

Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος βρίσκεται στο Βελιγράδι, όπου αύριο και μεθαύριο θα διεξαχθούν δύο πολύ δυνατά τεστ, πρώτα με το Μαυροβούνιο (11/08, 22:00) και στη συνέχεια με την Σερβία (12/08, 22:00).

Το ευχάριστο για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Κώστα Μίσσα είναι πως θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, συμπεριλαμβανομένου και του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος λόγω κάποιων ενοχλήσεων που είχε δε συμμετείχε στο τουρνουά της Πάτρας.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ο Γιώργος Πρίντεζης αναφέρθηκε αρχικά στα δύο πρώτα φιλικά που έγιναν στην Πάτρα με αντιπάλους την Ρουμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, πριν αναφερθεί στην συνέχεια της προετοιμασίας.

«Στην Πάτρα απλά μπήκαμε σε αγωνιστικό ρυθμό, για το διάστημα που δουλεύαμε ήταν ό,τι έπρεπε αυτό το τουρνουά", τόνισε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ, για να συμπληρώσει: "Σταδιακά πρέπει να ανεβαίνουν οι ρυθμοί και ήρθαμε εδώ για να προχωρήσουμε ένα βήμα. Είδαμε πολλά πράγματα από τα πρώτα δύο παιχνίδια, θετικά και αρνητικά όπως είναι λογικό για τόσο νωρίς στην προετοιμασία. Ήδη τα δουλέψαμε στη μία προπόνηση που κάναμε στην Αθήνα θα τα δουλέψουμε κι εδώ στις προπονήσεις πριν το πρώτο ματς και απέναντι στο Μαυροβούνιο αρχικά, αλλά κυρίως στη Σερβία που είναι ομάδα του ανώτατου επιπέδου, θα επιδιώξουμε να διατηρήσουμε τα καλά στοιχεία και να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας».

Μιλώντας τέλος για την Εθνική Ανδρών και το βάθος που έχει ως ομάδα, ο Πρίντεζης δήλωσε: «Δεν είναι μυστικό ότι έχει πληρότητα και δυνατότητες η ομάδα, νομίζω ότι το έδειξε από την αρχή. Υπάρχει πλουραλισμός και ταλέντο, όπως φαίνεται υπάρχει και καλή χημεία και όρεξη απ' όλους μας να συνεχίσουμε έτσι. Θα ακουστεί κοινότυπο, αλλά να έχουμε όλοι την υγεία μας και όλα θα πάνε καλά. Έχουμε αρκετούς και καλούς αγώνες μπροστά μας μέχρι το τέλος της προετοιμασίας και πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε λεπτό για να πλησιάζουμε αυτά που μας ζητάει ο κόουτς».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου