Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Οι πίνακες άνοιξαν τον δρόμο για τις εκλογές

12s10superleague

Παρά τις σαρωτικές αλλαγές που έκανε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στους πίνακες διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας, προχωρώντας...



σε ανανέωση της τάξης του 50% και θέτοντας εκτός διαιτησίας πρόσωπα που είχαν προκαλέσει με τις αποφάσεις τους ή/και είχαν συνδεθεί με τις προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ, δεν υπήρξαν αντιδράσεις από ΠΑΕ και Ενώσεις.

Ειδικότερα, όταν η ΕΠΟ βρίσκεται σε τροχιά εκλογών και, όπως έχει καταγγελθεί τα προηγούμενα χρόνια, ο καταρτισμός των πινάκων διαιτητών αποτελούσε εργαλείο στα χέρια της εκάστοτε διοίκησης.

Εξαίρεση αποτέλεσε η ΕΠΣ Ηρακλείου, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την «καρατόμηση» του Φουκάκη, όπως τη χαρακτηρίζει, από τον πίνακα διαιτητών. «Δυστυχώς, η άσχημη αντιμετώπιση που είχε ο Φουκάκης και γενικότερα η ηρακλειώτικη διαιτησία, όταν από τον περασμένο Νοέμβριο ανέλαβε τις τύχες της διαιτησίας η παρούσα ΚΕΔ/ΕΠΟ, κορυφώνεται με την καρατόμησή του από τους πίνακες», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η ΕΠΣ Ηρακλείου.

Οσον αφορά στις εκλογές για τη νέα εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Παρασκευή, την προεδρία θα διεκδικήσουν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Ευ. Γραμμένος και ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, Γ. Καλαντζής.

Η υπόδειξη της υποψηφιότητας του Γραμμένου έγινε από 34 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων σε σύνολο 54, ενώ του κ. Καλαντζή έγινε από δέκα ΕΠΣ.

Η πλευρά Γραμμένου εκτιμά ότι έχει τη στήριξη 35 ΕΠΣ και της πλειονότητας των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. «Εμείς καταθέσαμε 34 υποδείξεις-στηρίξεις με ονόματα και υπογραφές, μπορώ να κάνω ασφαλή πρόβλεψη ότι θα επικρατήσουμε στις εκλογές της 18ης Αυγούστου και θα το δείτε, γιατί το κλίμα μεταξύ μας είναι άριστο και έχουμε τους ίδιους στόχους», δήλωσε προ ημερών ο κ. Γραμμένος.

«Εμφανίσαμε 10 Ενώσεις στην κατάθεση υποψηφιότητας, για το “10 το καλό”, όπως λέμε, και εάν ισχύει ότι ο κ. Γραμμένος κατέθεσε υποψηφιότητα με 34 υπογραφές, γιατί δεν το γνωρίζω αυτό, τότε ισχύει ότι προηγείται στο ημίχρονο. Σε ένα παιχνίδι όμως, όπως και σε μια εκλογική διαδικασία, υπάρχει δεύτερο ημίχρονο, παράταση, ίσως και πέναλτι», ήταν το σχόλιο του κ. Καλαντζή, ο οποίος αισιοδοξεί ότι μπορεί να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα. Στις εκλογές της ΕΠΟ έχουν από μία ψήφο οι 54 ΕΠΣ και η Φούτμπολ Λιγκ, ενώ από μία ψήφο έχει κάθε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου