Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ολυμπιακός και UNICEF ανακοίνωσαν τη συνέχιση της συνεργασία τους

Ολυμπιακός και UNICEF ανακοίνωσαν τη συνέχιση της συνεργασία τους

Η UNICEF και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανακοίνωσαν τη συνέχιση της συνεργασίας τους για άλλον ένα χρόνο, με στόχο να συμβάλλουν στην μείωση της παιδικής θνησιμότητας από αποτρέψιμες ασθένειες.



Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει στόχο να στηρίξει τη νέα εκστρατεία της UNICEF με αντικείμενο την επιβίωση νεογέννητων μωρών και την διασφάλιση της απαραίτητης τροφής και υγειονομικής φροντίδας για την σωστή ενδυνάμωση και ανάπτυξή τους, στα πρώτα στάδια της ζωής τους.

«Μαζί, από τότε που πρωτοξεκίνησε η συνεργασία μας το 2013, ο Ολυμπιακός και η UNICEF, έχουμε πετύχει τόσα πολλά προς όφελος των παιδιών που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο. Ανανεώνοντας σήμερα, για δεύτερη φορά, αυτή την τόσο αποτελεσματική συνεργασία, δηλώνουμε και πάλι τη δέσμευσή μας να πετύχουμε ακόμα περισσότερα για την ασφάλεια και την ευημερία των παιδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κατά τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Ο Ολυμπιακός ανέκαθεν εκπροσωπούσε μια δέσμη ιδεών και αξιών οι οποίες όχι μόνο προωθούν την ευγενή άμιλλα και τις αθλητικές επιτυχίες, αλλά δίνουν επίσης κορυφαία σημασία στις έννοιες της αλληλεγγύης και της ομαδικής εργασίας. Για το λόγο αυτό, όλοι εμείς στην οικογένεια του Ολυμπιακού συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και στηρίζουμε την UNICEF στην αποστολή της ώστε περισσότερα παιδιά να έχουν ένα πιο λαμπερό μέλλον».

Σήμερα, περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά δεν επιβιώνουν πέραν του πρώτου μήνα ζωής τους και πολλά από αυτά αδυνατούν να μεγαλώσουν σωστά λόγω έλλειψης τροφής και υγειονομικής περίθαλψης. Ενώ έχει επιτελεστεί μεγάλη πρόοδος στη μείωση της θνησιμότητας των παιδιών κάτω των 5 ετών κατά 49% παγκοσμίως, η βελτίωση δεν άγγιξε πολλά από τα λιγότερο προνομιούχα παιδιά.

Η επικεφαλής εταιρικών συνεργασιών της UNICEF, Βέριτι Νίκολας, δήλωσε: «Πριν από 4 χρόνια, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τη UNICEF προκειμένου να βοηθήσει να σωθούν οι ζωές παιδιών από αποτρέψιμες ασθένειες όπως ιλαρά, κοκίτης, τέτανος, φυματίωση, πολιομυελίτιδα. Μαζί, καταφέραμε πολλά και συνεχίζουμε την προσπάθεια παρά το αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Ευχαριστούμε θερμά τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του για την συνεχή τους στήριξη».

Η Πρόεδρος της UNICEF Ελλάδας, Σοφία Τζιτζίκου, είπε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανανεώνουμε την τόσο σημαντική συνεργασία μας με τον Ολυμπιακό. Μαζί, θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών στην Ελλάδα και παγκοσμίως. Ο Ολυμπιακός, με τη στήριξή του, ενισχύει τα προγράμματά μας για την επιβίωση και την υγεία των παιδιών, τόσο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».





Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου